Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
18:19 - Başkan Özcan, merak edilenleri açıkladı…
13:47 - Dr. Vedat’ın Anısına
00:09 - Diyabetik ayak bakımında geç kalmayın
21:45 - BAŞKAN GENCAN AKIN: “Bu ülke bunları hak etmiyor”
00:26 - Müze Keşan’da Ağaç Kesimi İddialarına Yanıt: “Ağaç Yoğun Kar Yağışına Dayanamadı”
00:11 - Uyuşturucudan 10 yıl hapis cezası olan bir kişi yakalandı
15:15 - İpsala Gümrük Kapısı’ndan geçen yıl 3 milyon kişi geçti
20:48 - CHP Keşan’dan gündeme dair açıklamalar
20:44 - Uyuşturucudan 14 yıl 2 ay hapis cezası olan bir kişi yakalandı
Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan Edirnelilerin referandum kararını şimdiden verdiklerini belirterek, “Tam bağımsız Türkiye’nin devamı için benim Edirne insanım Hayır’da birleşti. Hayır’ın ışığı Edirne’den Türkiye’ye yayılıyor” dedi.
CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan Edirne Merkez’de birçok ziyaret yaparak referandum konusunda bilgilendirmeye devam ediyor.
CHP’li Bircan Türkiye’de Okuyan Kosovalı Öğrenciler Birliği Genel Başkanı Faridin Kalave beraberindeki Kosovalı öğrencileri Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile birlikte kabul ederek balkanlar ve Türkiye üzerine görüş alış verişinde bulundu. Öğrencilerin referandum üzerine görüşlerini dinleyen Bircan, “Uzlaşma kültürüne dayanan parlamenter sistemi, rejimi değiştirmeye çalışmak uzlaşmayı yok etmektir. Ülke içinde uzlaşma kültürü yok olursa Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Barış, Dünya Barış’ ilkesi işletilemez olur. Bu da Ortadoğu gibi diğer coğrafyaların da karışmasına neden olur” diye konuştu.
Bircan, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ile birlikte Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret ederek. Bircan ve Gaytancıoğlu Edirne Belediyesinin başarılı çalışmaları hakkında Başkan Gürkan’dan bilgi aldı.
Edirne CHP Merkez İlçe Başkanı Fevziye Kirezci’yi de ziyaret eden Erdin Bircan ve Okan Gaytancıoğlu, referandum çalışmalarını görüştü. Başkan Kirezci’den bugüne kadar Merkez İlçenin referandum için yaptığı çalışmalar hakkında bilgi alan Bircan ve Gaytancıoğlu, referanduma kadar yapılacak çalışmaları da inceledi.
Erdin Bircan beraberinde Okan Gaytancıoğlu, CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Merkez İlçe BaşkanıFevziye Kirezci ile birlikteAlipaşa çarşı esnafını ziyaret ederek referandumu konuştu. Esnafın sorunlarını dinleyen Bircan, 16 Nisan’da oylanacak olan Anayasa değişikliğinin esnaf için, vatandaş için hiçbir kazanımının olmadığını hatırlatarak, “Esnaf siftah yapmazken AKP’nin ve Cumhurbaşkanının tek derdi diktatörlüğü getirmek. Bu yüzden biz hayır diyoruz. Esnaf kardeşlerim de hayır diyor” diye konuştu.
Esnafın hükümete ve verilen sözlerin bir türlü tutulmamasına olan şikayetlerini dinleyen Bircan, “Başbakan çıkmış, esnafa şu kadar destek olduk diyor. Ancak ben buradaki arkadaşların hepsine sordum bir tane destek aldık diyen esnaf yok. Bu destekler her zamanki gibi AKP’nin tutmadığı bir söz olarak kalmış durumda” dedi.
Referandum hakkında da esnafla görüşen Bircan, “Edirne esnafımız da kararını vermiş. Bunu görmek bizi çok mutlu ediyor. Tam bağımsız Türkiye’nin devamı için esnafımız da Hayır diyor. Hayır’ın ışığı Edirne’den Türkiye’ye yayılıyor” diye konuştu.