SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

yılbaşı için hindi yetiştiriyor

yılbaşı için hindi yetiştiriyor
Bu haber 14 Kasım 2014 - 10:48 'de eklendi ve 181 kez görüntülendi.

Meriç ilçesinde vatandaşlar yılbaşı için hindi yetiştiriyorlar.

 

Hindi yetiştiricisi Tevfik Çalışkan, yaptığı açıklamada,aile bütçesine katkıda bulunmak için otlatmaya dayalı hindi yetiştiriciliği yaptığını söyledi.

 

Hindilerin 6 ay içinde kesilecek hale geldiğini aktaran Çalışkan, hindileri hasadı yapılan çeltik, ayçiçeği ve buğday tarlalarında beslediğini ve bu sayede maliyetleri düşürdüğünü belirti.

 

İlçenin kenar mahallerinde birçok vatandaşın yılbaşı için geleneksel yöntemle hindi yetiştiriciliği yaptığını vurgulayan Çalışkan, şunları kaydetti:”Hindi palazlarını mayıs ayı içinde alıyoruz. Bunları birkaç ay bahçede yemle besliyoruz. Daha sonra hasadı yapılan tarlalara götürerek buralarda beslenmelerini sağlıyoruz. Hasadı yapılan tarlalarda böcek ve hasat sonrası tahıl döküntülerini yiyerek büyüyorlar. Bu sayede yem maliyetinden de kurtulmuş oluyoruz. Yılbaşına kadar 10 kilogram üzerine çıkıyorlar. Yılbaşında tanesini ağırlığına göre 80–100 lira arasında satacağım. 30 adet hindim var. Her yıl benin gibi birçok vatandaş da bu şekilde hindi yetiştiriyor. Bu aile bütçemize bir katkı oluyor hem de boş zamanlarımızı değerlendiriyoruz.”

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA