SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

Yenimuacir 2. Keşkek Şenliği Yapıldı..

Yenimuacir 2. Keşkek Şenliği Yapıldı..
Bu haber 24 Mayıs 2017 - 14:34 'de eklendi ve 210 kez görüntülendi.

Keşan’a bağlı Yenimuhacir Beldesi’nde YEKÜLDER (Yenimuhacir Kültür ve Dayanışma Derneği) tarafından düzenlenen 2. Keşkek Şenliği,  etkinliklerle yapıldı.

Yenimuhacir Belediyesi Düğün ve Organizasyon alanında başlayan etkinliğe; CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu,  CHP Milletvekili Erdin Bircan, Keşan Belediyesi Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, YENKÜLDER Başkanı Enver Küçükyaman, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sabahın erken saatlerinde 30 kazan yakılarak Keşkek hazırlığını yapan bayanlar, büyük bir özveriyle imece usulü keşkekleri pişirdiler. Gelen vatandaşlara keşkek ve zerde ikramında bulunuldu. Daha sonra açılış töreninde Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan etkinliğin açılış konuşmasını, YEKÜLDER adına dernek yöneticisi Selçuk Kadem yaptı. 2. Keşkek Şenliği’ne katılan herkese “Hoş geldiniz” diyen Kadem, “Ülkenin dört bir yanında, hatta yurt dışında birçok evladı bulunan bir beldeyiz. Bu kişiler yaz tatilinde ya da bayram tatillerinde senede birkaç defa doğdukları beldeyi ziyaret ederek memleket özlemlerini gidermektedirler. Amacımız ülkenin dört bir yanında ya da yurtdışına yayılmış belki de birbirlerini tanımayan bu insan gücünü bir çatı altında toplamak, onlara köprü vazifesi görmektir. Hızla gelişen teknoloji gelenek ve göreneklerimizi de aynı hızla yok etmektedir. Bugün çocuklarımızın ve gençlerimizin doğup büyüğü toprakların kültürüne, gelenek ve göreneklerine yabancılaşmaktadır. Bir topluluğu toplum haline getiren, sahip olduğu gelenek görenekleri, örf ve adetleri ile inançlarıdır. Toplumlar ancak bu şekilde dimdik ayakta durabilirler. Aksi bir durumda o toplum tarihin tozlu raflarında yerini almaya mahkumdur. Kısacası bize ait olan bütün bu değerler bir bir kaybolmaktadır. Yeni nesil, bu değerlerden, kültürümüzden bihaber yetişmektedir. Kültürel mirasımıza, değerlerimize, gelenek ve göreneklerimize örf ve adetlerimize sahip çıkmak, onları gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir. Çıktığımız bu yolda Yenimuhacir halkını da yanımızda görmeyi arzu ediyoruz. Lütfen desteklerinizi, fikirlerinizi bizlerden esirgemeyin.” dedi.

Ordu: “Derneğimize sahip çıkmaya ve derneğimize üye olmaya davet ediyorum”

Kadem’in ardından söz alan recep Ordu da “Derneğimizin düzenlemiş olduğu bu etkinliğin amacı, dostlukları pekiştirmek, sosyal yardımlaşmayı ve dayanışmayı sağlamak, gurbetteki vatandaşlarımızı buluşturmaktır. Siz Yenimuhacirlileri, derneğimize sahip çıkmaya ve derneğimize üye olmaya davet ediyorum. Yenimuhacir Belediyesi olarak YENKÜLDER tarafından organize edilen tüm sosyal ve kültürel faaliyetlere tam destek vereceğimizi belirtmek istiyorum.” diye konuştu.

Özcan: “Ortak değerlerimiz çok fazla”

Mehmet Özcan ise insanların doğduğu yeri unutmadığının altını çizip, “İster Almanya’da, ister İstanbul’da olsun, burada doğanlar bir gün mutlaka geri dönecektir. Beldelerine geri dönenenler de buradaki yaşam için kendi katkılarını sunacaklardır.” sözü Okan Gaytancıoğlu’na verdi. Gaytancıoğlu, geçen hafta Silivri’deki Samsunluların düzenlediği Keşkek Şenliği’ne katıldığını dile getirerek şunları söyledi; “Demek ki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bizi bir devlet ve ülke yapabilmiş. Ortak değerlerimiz çok fazla. Şimdi burada birlikteliğimizi daha da fazlalaştırıp, sevgi ve bilgimizi paylaşacağız. Acımızı da bölüşeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak, çocuklarımız da bu şenlikleri sürdürecek. Buna inanıyorum.”

Şenlik, Yenimuhacir İlkokulu Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ile devam ederken, bu gösteri katılımcılardan büyük alkış aldı. Şenlik; Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Çocuk Halk Oyunları ve Lalacık Halk Oyunları ekibinin gösterilerini sergilendi. Gece ise Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencileri tarafından müzik eşliğinde vatandaşlar eğlenerek etkinlik sona erdi.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA