Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
20:35 - Şüphe üzerine arandı. 5 yıl 8 ay hapis cezası ortaya çıktı
19:51 - FOTOĞRAF SANATÇISI OYUNCU BARIŞ KERİM CESUR TEKİRDAĞ’A GELİYOR
23:03 - Keşanspor’u hakemler yaktı.
17:27 - Hekim ve Sağlık Sistemi
17:23 - Gündoğdu: Trakya çiftçisi yeteri kadar desteklenmiyor
19:22 - Lüleburgaz Belediyesi’nden dopdolu yarıyıl etkinlikleri
17:52 - Kapalı Otoparklar Haricindeki Parkomat Alanları 3 Gün Ücretsiz Olacak
17:02 - Müze Keşan Sömestr Tatilinde Atölyeleri ile Bir Başka Güzel Olacak!
Skandallarıyla gündemden düşmeyen TRT’nin “Payitaht” dizisinde bu sefer de ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhuriyetin kurucularının Osmanlı Devletini yıktıkları ima edildi.
TRT ekranlarında 8 Aralık 2017 tarihinde yayınlanan “Payitaht” dizisinin 28.bölümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhuriyetin kurucularının Osmanlı Devletini yıktıkları ima edilmiş ve söz konusu bölüm medyada da haber konusu oldu.
Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, TRT’nin “Payitaht” dizisinde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhuriyetin kurucularının Osmanlı Devletini yıktıkları imasını, Genel Kurul görüşmeleri esnasında yerinde söz alarak Başbakan Binali Yıldırım’a sordu.
Konuyla ilgili ayrıca yazılı soru önergesi veren CHP’li Gaytancıoğlu, Başbakan’a “Osmanlı’yı kendi evlatları bizim için yıkacak” diyaloğunun geçtiği bölümde, söz konusu dizi yapımcısı için hukuki bir işlem başlatıldı mı sorusunu yöneltti. Devletin kanalında aleni Atatürk düşmanlığının yapılmasına kayıtsız kalınamayacağını ifade eden CHP’li Okan Gaytancıoğlu, “ Dizi daha önce de tarihi hatalarla gündeme gelmiş ve tarih danışmanının, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e düşmanlığı ile bilinen Mustafa Armağan olduğu ortaya çıkmıştı. Bu skandal TRT için bir ilk değil ama artık son olsun. Söz konusu dizi ile ilgili başka yaptırımların olup olmayacağına merak ediyoruz.” dedi.