Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
01:11 - Keşan’da suya yüzde 40 zam…
00:40 - Keşan pazar günü karşılaşacağı Hendek maçına hazırlıklarını tamamladı.
23:27 - Keşan TSO Heyetinden Sırbistan ve Macaristan’a Sektörel Ticaret Gezisi
16:30 - MALKARA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU İLK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
17:05 - CHP TEKİRDAĞ VEKİLİ AYGUN, ÇORLU ATATÜRK HAVALİMANI SIKINTISINI GÜNDEME GETİRDİ:
16:55 - kIŞIN SICAK SU İLE BANYO YAPMAK EKZAMAYI TETİKLİYOR
17:37 - SAADET PARTİSİ EDİRNE TEŞKİLATINDAN AKALIN’A ZİYARET
17:34 - Ün Tarım Bakanı’na sordu:”Yurt dışından iade edilen ürünlerin ne kadarı imha ediliyor ?”
17:27 - YAKLAŞAN BOCUK GECESi COŞKUSU KARAAĞAÇ’TA SANATLA HAYAT BULDU
17:24 - TÜRKİYE’NİN EKONOMİK GERÇEKLERİ VE ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ: AKP İKTİDARININ 22 YILLIK KARNESİ
2012-2013 Sosyo- Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Namık Kemal Üniversitesi Malkara Meslek Yüksek Okulu tarafından yürütülen ” Duyarsam Unuturum, Görürsem Hatırlarım, Yaparsam Bilirim” projesi kapsamında yapılan Turizm Uygulama Laboratuarı açıldı.
Malkara Meslek Yüksek Okulu Konferans salonunda yapılan açılışa NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, Belediye Başkan yardımcısı Celal Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Hüseyin Tuluğ Bayram, projenin turizm açısından yararlı olacağını, ara eleman açığını kapatacağını gördükleri için destek verdiklerini belirterek ” Bölge turizminin gelişmesi için önerilecek doğru projelere desteğimiz sürecektir.” dedi.
Törende konuşan Malkara Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi ve ” Duyarsam Unuturum, Görürsem Hatırlarım, Yaparsam Bilirim” projesi Yürütücüsü Gülsel Çiftçi yaptığı konuşmasında projenin amacının NKÜ Malkara Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümünde okuyan öğrencilerin mesleki anlamda yeterlilik düzeylerini geliştirmek olduğunu söyledi. Çiftçi şunları söyledi:” Öğrencilerin mesleki araç-gereç ve ekipmanları tanımalarını, etkin ve verimli bir şekilde kullanmalarını, yerel ve bölgesel turizmin gelişmesine katkı sağlamayı, turizm sektöründe çalışacak personelin teorik ve pratik bakımdan eğitim seviyesini arttırarak kalifiye personel yetişmesini sağlamayı hedefledik.”
NKÜ Rektörü Prof. Dr.Osman Şimşek ise yaptığı konuşmasında ” Yapmamız gereken potansiyele sahip olan bu bölgede sanayicilerle, ön lisans öğrencilerimizin çok iyi bir şekilde eğitim almalarını sağlamak için fırsatlarımızı iyi değerlendirmektir. Bunun için kurumlarımız Üniversite, sanayi iş birliği çerçevesi içerisinde yüksekokullarımız sanayicilerle protokoller yaparak öğrenci arkadaşlarımızı haftanın belli günlerinde sanayi tesislerinde çalışıyorlar. Malkara Meslek Yüksek Okulumuzda ilk 3 okulumuz arasında yer almaktadır. Gençlerimizin iyi yetişmesi için gayret sarf etmek zorundayız. İmkânlarımızı seferber etmek zorundayız. Bu desteklerinden dolayı Trakya Kalkınma Ajansına, proje yürütücülerine, çok teşekkür ediyorum. “dedi.
Daha sonra uygulama laboratuarının açılışı yapıldı. Açılış sonrası NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Kaymakam Mahmut Halal, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Celal Yılmaz ” Turizm Uygulama Laboratuarı” nı gezerek Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadir Ertürk’ten bilgi aldı. Organizasyon davetlilere Klasik müzik eşliğinde öğrencilerin hazırladıkları yiyeceklerin sunulduğu bir kokteyl ile sona erdi.
33.432 TL’ye mal olan projenin %90’ı Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklendi. Projenin amaçları arasında Malkara Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nde okuyan 37’si birinci sınıf, 32’si ikinci sınıf olmak üzere toplam 69 adet öğrenci ile Malkara’da yaşayıp turizm konusunda eğitim almak isteyen gençlerin (31 kişi) kurulan turizm uygulama laboratuarı ile birlikte yiyecek ve içecek servisi ile ilgili teknik bilgi ve beceriye sahip olması, önbüro hizmetleri ve kat hizmetleri konularında uygulamalı olarak pratik eğitim alması, bu konuda bilinçlenmeleri, uygulamalı konularda verimliliklerinin artması ve kalite standartlarının oluşturulmasını sağlamak yer alıyor.