Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
21:20 - Annelerin Tercihi Ahşap Oyuncaklar
20:51 - “Duyarlılıklarım” resim sergisi AKM’de açıldı
20:42 - ATM’de bulduğu 5 bin 380 TL’yi sahibine teslim etti
00:17 - LogD, Yeşil Lojistik Belgesi almak isteyen işletmelere Yeşil Paketleme çözümleri sağlıyor
00:14 - Dr. Tütüncü: “Esnaf kepenk kapatıyor”
00:03 - Süloğlu Belediyesi Durakları Yeniledi
23:59 - DOÇEK SÜLEYMANPAŞA VOLEYBOL TAKIMINI MİSAFİR ETTİ
21:01 - Genel af çıkarmak için neyi bekliyorsunuz!’
Özel Keşan Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç Dr Ayşe Nur Çakır GÜNGÖR, tüp bebek tedavisine başlayan hastasının yumurtalarını topladı.
YUMURTA TOPLAMA (OPU) İŞLEMİ:
Yumurtalar belirli bir olgunluğa ve boyuta ulaştıkları zaman yumurta hücrelerini çatlatmak amacı ile farklı bir hormonal iğne uygulanır. Yumurtalar farklı bir hormonal iğne (çatlatma iğnesi) yapıldıktan 34-36 saat sonra, son olgunlaşmalarını tamamlar ve toplanmaya hazır hale gelirler. Çatlatma iğnesinin 34-36. saatlerinde yumurtalar ameliyathane şartlarında toplanır. Bu işleme ‘OPU’ (ovum pick up ) adı verilir. Hafif bir anestezi altında yapılır. Anestezi verileceği için hasta OPU sabahı aç karnına ameliyathaneye alınır. Ağrısız ve acısız bir işlemdir. Steril şartlar sağlanır. Yumurtalara vajinal yolla ulaşılır. Bu işlem için ultrason görüntüsü altında, negatif basınç sağlanmış bir iğne kullanılır. Tek tek yumurtalar toplanır. Toplanan yumurtalar laboratuvar ortamında incelenir. Toplanan yumurta sayısı değişkendir. İdeal sayı 8-10 yumurta arası olmakla beraber toplanan yumurta sayısı 1 ila 35 arasında değişebilir. Bu işlem 20-30 dakika sürmektedir. Hasta kanama kontrolünü takiben anestezi etkisi geçinceye kadar 1-2 saat gözlem altında tutulur. Daha sonra taburcu edilir.
Doç Dr Ayşe Nur Çakır Güngör’ün hastaya özel uyguladığı tedavi prototokolleriyle ileri yaşlarda da maksimum yumurta sayısına ulaşıyoruz.
Tüp bebek tedavisi ile siz de çocuk sahibi olabilirsiniz.