Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
22:48 - İpsala Gümrük Kapısı’nda olay… Valilik açıklama yaptı
22:11 - Polisi görünce kaçtı ama yakalanınca üzerinden tabanca çıktı
22:39 - Keşan Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
20:48 - 2.ENEZ ULUSAL BİSİKLET FESTİVAL…İ
13:51 - 78 suçtan aranan bir kişi sahte kimlikle yakalandı
22:24 - ÇAKIR: ‘ARTIK SUSUN, ARTIK SÖZ SIRASI ÇİFTÇİNİN, ÇİFTÇİNİN, ÇİFTÇİNİN’
22:22 - GÜNEKAB toplantısı gerçekleştirildi
22:08 - Hayır Çeşmelerini kırdılar
CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu,yerli malları haftası nedeniyle yaptığı açıklamada,haftanın ithal ürünlerle kutlandığını iddia etti.
Gaytancıoğlu’nun konu ile ilgili açıklaması şöyle: 12 Aralık, Yerli Malı Haftası’nın başlangıcı. Yabancı ülke ürünleri yerine Türkiye’de üretilen ürünleri tüketmenin bilincini oluşturmak amacıyla her yıl 12-18 Aralık tarihlerinde okullarda kutlanıyor. Yerli Malı Haftası, 1. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amacıyla ilan edilmiş. Atatürk başkanlığında, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi toplanmış ve bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararı alınmış. Dönemin başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929 tarihinde TBMM’de bu yönde bir konuşma gerçekleştirip ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma konularının altını çizmiş. 1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaya başlamış, 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmiş.
AKP’ yi İLKOLUL SIRALARINA GÖNDERMEK ŞART
Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artırılmasını sağlamak ise, haftanın amacı tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliğini vurgulamak ise, bu şekilde ülkenin zenginliklerinin artması amaçlanıyor ise; AKP’yi ilkokul sıralarına göndermek şart. Ülkenin zenginliklerini anlatmak, ülke ürünlerinin nasıl tekrar üretime kazandırılacağını onlara benimsetmek şart. 1. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazla ilan edilen bu haftayı ve bu haftanın önemini onlara hatırlatmak şart.
Yerli malı haftasını kutlayacak yerli ürün bırakmayan bir politika ile karşı karşıyayız. Buğday, arpa, mısır, nohut, mercimek, ayçiçeği, pamuk, kuru fasulye, kırmızı et, canlı hayvan, pirinç, muz, bezelye… Bunların hepsi Türkiye’de yetiştirilebilen ürünler ama biz bunları ithal ediyoruz.