SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

ENEZ’DE TOPLANTI B ASILDI İDDİASI

ENEZ’DE TOPLANTI B ASILDI İDDİASI
Bu haber 03 Ağustos 2017 - 17:07 'de eklendi ve 178 kez görüntülendi.

Enez Kartopu Derneği’nin sahilde yaptığı toplantının  bazı kişiler tarafından engellendi.

Dernek tarafından yapılan açıklama şöyle: “KARTOPU ENEZ GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ’nin, gerekli başvuruları yapılmış olan ve  Enez sahil Sakinleri ile yaptığı toplantı Enez Belediye Başkanı’nın emirleri ile işgal edildi ve toplantı uzun bir süre engellendi..

Adeta bir baskın niteliğinde olan bu engellemede İŞKUR’da çalışan 40 kadar işçi ve Belediye Zabıtaları kullanıldı.. Daha aesai bile bitmeden çalıştıkları yerlerden toplanarak minübüslerle toplu olarak çalıştıkları yerleden toplantı yerine taşınan göstericiler uzun süre polisin ikazlarına, toplantıyı düzenleyenlerin istemlerine rağmen yaklaşık 1 saat toplantıyı çalışamaz hale getirdiler..

Eğer toplantıya katılanlar itidalli davranmayıp bu olaya başka türlü müdahele etselerdi sanırım  bütün ülke bugün bu iğrenç olayı konuşuyor olurdu..

Konuya lütfen titizlikle yaklaşıp kendi imkanlarınızla araştırarak kamuoyuna duyurun.. Bu Trakya’da faişizmin ayak seslerinin ilk provasıdır. Trakya’ya yakışmamıştır… Şu ana kadar başta AKP olmak üzere hiçbir siyasi partiyi suçlamıyoruz.. Zira yaptığımız toplantı, yerel uygulamalardan şikayetçi olan AKP dahil her partiden insanların katıldığı bir toplantı idi.  Bu olayı bir siyasi malzeme olarak görmüyor, Enez Belediye Başkanı Abdullah BOSTANCI’nın ruh ve psikolojik durumunun belirlenmesi açısından önemli buluyoruz. Ancak eğer AKP yetkilileri bu olayı kınamazlar ve gerekeni yapmazlarsa bu olayın işbirlikçileri olarak ilan edilmeleri kaçınılmazdır..

Konunun en dehşet verici yönü İŞKUR’da çalışanların,Belediye Zabıta kadrolarının  böyle bir eylemde  kullanılmalarıdır.. Eğer gerekli önlemler alınmaz ve gereken yapılmazsa bu tür kullanımların arkası kesilmez ve çok acı sonuçlar doğurabilir.

Duruma siyasi partilerle,  her kesimden kişi ve kurumların tepkilerini bekliyor, başta İŞKUR yetkilileri ve sayın Valimiz olmak üzere yetkilileri  OHAL bölgesindeki bu olayı titizlikle incelemeye çağırıyoruz. Belediye başkanı Abdullah BOSTANCI izinsiz ve suç  olan bir eylemi planlamıştır, ya da göz yummuştur.. Kendisi ya da maşaları Devletten maaş alan ya da , İŞKUR’dan bir topan ekmek bekleyen insanları  mesai saati bitmeden, çalıştıkları bölgelerden taşıyarak bu etkinlikte kullanmıştır.

KARTOPU Enez Gönüllüleri Grubu FACEBOOK sayfasında tepkileri ve diğer ayrıntıları bulabilirsiniz.

Konuyu değerlendireceğinizi umuyor ve teşekkürlerimi sunuyorum

Ulaş DEMİRAY

Toplantı Yönetmeni

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA