SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

Bircan’ın çığlığı: Çevre için göreve

Bircan’ın çığlığı: Çevre için göreve
Bu haber 07 Mart 2017 - 14:21 'de eklendi ve 144 kez görüntülendi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Keşan Mecidiye’deki orman arazisine yapılmak istenen kalker ocağına karşı herkesi katkı sunmaya çağırarak, çevrenin yok edilmesine karşı çığlık olmaya çalışıyor.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Mecidiye Köyüne 1 kilometre uzaklıkla tamamı orman alanına yapılmak istenen kalker ocağına karşı destek çağrısı yaparak, “Mecidiye’de yeni bir çevre felaketi durumu var. Bu konuda Keşan’da ve Tüm Edirne’deki çevreye duyarı avukatları teknik destek için yardıma çağırıyorum. Ben Milletvekili olarak elimden ne gelirse yapmaya hazırım. Çevreciler ve duyarlı hemşehrilerimin de elini taşın altına koymasını bekliyorum” dedi.

Mecidiye’de taş ocağının çevreye, insana ve turizme verdiği zararların ortada olduğunu belirten Bircan, “Bu yeni kalker ocağı ile de Mecidiyemize sadece 1 kilometre uzaklıktaki ormanlık alan yok edilecek, patlatma yapılacak ve hem doğa yok olacak hem köy yaşamı çok olumsuz etkilenecek. Bu orman alanı kime peşkeş çekilecek?” dedi.

Bircan tüm duyarlı insanlara görev düştüğünü belirterek, “Bu kalker ocağını yaptırmamak için teknik anlamda avukat ve çevreci desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Yasal itirazları sürelerinde yapmamız gerekiyor. Sürecin yakından takip edilmesi ve tüm aşamalarda gerekli itirazların zamanında yapılması hayati önem taşıyor. Özellikte teknik destek için Edirne’ye, Keşan’a, insana, doğaya, çevreye gönül vermiş avukatlara ve çevrecilere ihtiyacımız var” diye konuştu.

Televizyonlarda, basında referandum dışında konuların gündeme gelmediğinin altını çizen Bircan, “Ülkemizin geleceği, doğamız, insanlarımızın nefes alma alanları yok ediyor. Bu düzene dur demek zorundayız” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA