SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

57. Alay Yürüyüş Konvoyu Keşan’da coşkuyla karşılandı

57. Alay Yürüyüş Konvoyu Keşan’da coşkuyla karşılandı
Bu haber 15 Mart 2017 - 20:19 'de eklendi ve 149 kez görüntülendi.

13 Mart 2016 Pazartesi günü Tekirdağ’dan Çanakkale’ye yürüyüşe başlayan 57.Alay Konvoyu 15 Mart 2016 Çarşamba günü Keşan’a ulaştı.

Tekirdağ’dan yürümeye başlayan grup, 15 Mart 2017 Çarşamba günü saat 17.00 sıralarında Edirne İl sınırına ulaştı.

Keşan’da Mehmet Gemici Cennet Bahçesi önünde, DOÇEK Grubu üyelerinden oluşan Keşan’daki temsili 27.Alay ve Temsili Uzunköprü 15.Hava Bölüğü ile buluşan grup buradan kortej eşliğinde yürüyerek Cumhuriyet Meydanı’na hareket etti.

Korteje Keşanlılar gerek evlerinin balkonlarından gerekse yol boyunca büyük ilgi gösterdiler.

Cumhuriyet Meydanı’na gelen grup burada Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan tarafından karşılandı.

Burada Aktan tarafından Yürüyüş Koordinatörü Hikmet Selim Yılmaz’a bir buket çiçek hediye edildi.

Burada konuşan Yılmaz, Keşan’a gelmekten mutluluk duyduklarını belirterek, “ Bu yürüyüşümüzün 7.yılı ve Keşan’a gelişimizdeki mutluluğumuz hiç bitmiyor, sürekli artıyor. Keşan’a gelmenin mutluluğu ve özgüveni oluştu bende. Bu sene 7.sini gerçekleştirdiğimiz ve yola çıktığımız bir davanın bir tarihin tarihsel sürece taşınmasını gerçekleştirdiğimiz en önemli günlerden bir tanesi. Cephede nasıl ki kardeş alayımızla yan yana geldiğimizde dünyanın kaderini değiştirdik. Bugün de yine tarihsel sürecin kaderini değiştiriyoruz. Tüm ezberleri bozuyoruz. Bugün 27. ve 57.Alaylar 15.Hava

Bölüğü’nün bize havadan pırpırlarıyla desteğiyle Çanakkale’nin kaderini belirledik. 25 Nisan gününün sabahı 27.Alay 3 taburuyla 12 bin Anzak, İngiliz ve Yeni Zelandalı askere dur demişti. O askerleri karşılayan Mustafa Kemal o askerlere şu emri vermişti. Çocuklar nereye? “Komutam mermimiz bitti cevabını verdiler.” Mustafa Kemal o zaman süngü takın yere yatın. Mustafa Kemal sonra şu sözü söylüyor. Kazandığımız an o andı diyor. Bu ülkenin kaderi bugün yeniden çiziliyor. Ordan aldığımız sancağı yere düşürmedik. Bir daha da düşürmeye niyetimiz hiç yok. Bunu herkes böyle bilsin. Bu sancak bizim sancağımız. Bu cumhuriyet bizim cumhuriyetimiz. Onun için ben yüreği büyük insanlar, yüreği geniş insanlar sizin o yüreğinizin yanına sımsıcak geldik. Çok teşekkür ederiz bizi karşıladığınız için, çok sağolun çok var olun. Bizi 7 yıldır bağrına basan ve gelirken en son mutlu olacağımız yer orası dediğimiz yer Keşan’dır. Biz 3 gündür yürüyoruz. Banyo yapmadık. Yapacak imkanımız olmadı. İnecik’te camide konakladık. Sonra Malkara’mıza geldik burada yurtlarımızda kaldık. Kızılayımız bizi ağırladı. Ama şimdi daha güzel bir uykuyu hak ettiğimize inanıyorum. Bizleri en iyi şekilde ağırlayan Keşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan’a ve ekibine Belediye Başkan Yardımcımız nezdinde çok çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Yılmaz’dan sonra söz alan Temsili 27. Alay Komutanı Keşan Doğa Çevre Kültür Derneği (DOÇEK) Başkanı Hakan Eşme’de şunları söyledi. “Keşan DOÇEK olarak 7 yıldan bu yana bu uğurda mücadele ediyoruz. Çanakkale Savaşlarımızın bizim için en büyük önemi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş harçlarının burada atılmış olmasıdır. Biz cumhuriyete doğru yürüyoruz. Buradan cumhuriyete doğru çıkacağız. Tarih bize onu gösteriyor. Kaybetmeyeceğiz ve yeniden çıkacağız. Bu uğurda tıpkı o günlerde olduğu gibi cephede çıkarmada ilk kurşunu atan ilk şehidi veren 27.Alaya o gün 57.Alay yardıma gelmişti. Onlara bir şükran borcumuz var. Burada 57.Alay Yürüyüşçülerine ve komutanımıza teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonda bizlere her türlü desteği sağlayan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Özcan’a ve ekibine çok çok teşekkür ediyoruz.”

Eşme’den sonra söz alan Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan’da öncelikle tüm konuklara hoş geldiniz diyerek “ 57.Alay, 27. Alay ve 15.Hava Bölüğü’nün temsili milisleri Keşanımıza hoş geldiniz. Tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmadı. 57.Alay, 27.Alay 15. Hava Bölüğü gibi daha nice alaylarımız bölüklerimizdeki Mehmetçiklerin gencecik çocuklarımızı şehit olması ile zafere kavuştuk. Allah bir daha bu ülkeye kurtuluş savaşı göstermesin. Kurtuluş Savaşı’nda bu savaşı verip bugünlere bizlere armağan eden Türk halkı cumhuriyetin içerden veya dışarıdan bir daha yıkılmasına asla izin vermeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi Keşan Belediyesi ve Belediye Başkanımız Mehmet Özcan adına selamlıyorum. Hepiniz sağolun var olun.” Şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Keşan Şehit ve Gazi Ailelerİ Yardımlaşma ve Dayanışma Dereği Başkanı Ferhat Dönmez de, tüm konuklara hoş geldiniz diyerek, “Bizlere bu güzel anı ve tarihimizi yeniden yaşattığınız için hepinizeteşekkür ediyorum” dedi.

Aktan’a konuşmasının ardından 15. Hava Bölüğü adına Uzunköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Özkan tarafından plaket ve hediye çantası verildi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından konuklara Köşk Düğün Salonu’nda Keşan Belediyesi tarafından akşam yemeği verildi.

Heyet geceyi Keşan’da geçirdikten sonra 16 Mart 2017 Perşembe günü sabahı saat

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA