20:42 - Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Dubai Gulfood 2025 Fuarı’nda Ticari Fırsatları İnceledi
12:32 - Keşan Belediyesi ve KEDAK’tan Afetlere Karşı Güç Birliği!
18:19 - Başkan Özcan, merak edilenleri açıkladı…
13:47 - Dr. Vedat’ın Anısına
00:09 - Diyabetik ayak bakımında geç kalmayın
21:45 - BAŞKAN GENCAN AKIN: “Bu ülke bunları hak etmiyor”
00:26 - Müze Keşan’da Ağaç Kesimi İddialarına Yanıt: “Ağaç Yoğun Kar Yağışına Dayanamadı”
Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinin Evreşe belediyesi ile Dost Genetics ve Dost Mezat işbirliği ile 22 Şubat Cumartesi günü Sütçü İnek Irklarıyla Trakya’nın ilk mezatı yapılacak
Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinin Evreşe belediyesi ile Dost Genetics ve Dost Mezat işbirliği ile 22 Şubat Cumartesi günü Sütçü İnek Irklarıyla Trakya’nın ilk mezatı yapılacak.
Trakya bölgesinde sütçü ırkların yer alacağı ilk mezat, 22 Şubat Cumartesi günü saat 13.00’te Evreşe’de gerçekleştirilecek. Mezat, Dost Genetics Evreşe Çiftliği’nde düzenlenecek ve bölgedeki hayvancılık sektörüne önemli katkılar sunmayı hedefliyor.
Evreşe Belediye Başkanı Hakkı Uysal, organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada, “Dost Genetics ve Dost Mezat, 22 Şubat saat 13:00’da beldemizdeki işletmesinde Trakya’nın ilk mezatına ev sahipliği yapacak. Bu özel etkinlik , bölgedeki hayvancılık ve tarım sektörüne katkı sağlayacak fırsatlar sunacak. Hep birlikte bu heyecan verici organizasyona katılmak için sizleride bekliyoruz” dedi.
Sektördeki üreticiler ve yatırımcılar için önemli bir buluşma noktası olacak olan mezatta, gebe düvelerin olması bölgenin sütçü büyükbaş hayvan varlığının artırılması ve kaliteli hayvan temininin sağlanması amaçlanıyor. Ayrıca bir ilk olarak da bu mezatta 15 adet hayvan alan üreticilerin nakliyesinin de firma tarafından karşılanacağı açıklandı. Mezata katılacakların bu ( https://dostmezat.com/) lig üzerinden kayıt olabilecekleri de belirtildi.