Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
19:22 - Lüleburgaz Belediyesi’nden dopdolu yarıyıl etkinlikleri
17:52 - Kapalı Otoparklar Haricindeki Parkomat Alanları 3 Gün Ücretsiz Olacak
17:02 - Müze Keşan Sömestr Tatilinde Atölyeleri ile Bir Başka Güzel Olacak!
12:35 - İpsala’da kar yağışı hayatı etkiliyor.
22:42 - Önder Can Spor Kulübü Karatecileri göz doldurdu
17:29 - Belediye ekipleri, topyekun sahada
17:25 - GÜRBÜZ: “BU ÜCRET HALKIMIZI DAHA DA YOKSULLAŞTIRIR”
20:56 - Edirne U-18 ligi’nde Keşanspor rakibi Aşçıoğlu’nu 9-0 mağlup etti
22:09 - Keşanspor’da 4 yeni transfer
18:54 - Keşanspor’da komanda eğitimi…!
Basın yayın organlarında ülkemizin ihraç ettiği tarım ürünlerinin Akdeniz Meyve Sineği, alfatoksin ve pestisit kalıntıları çıktığı gerekçesiyle iade edildiği haberleri çıkmaktadır. Üstelik bu haberler uzun zamandır dönem dönem kamuoyunun gündemine gelmektedir. Bu ürünlerin nasıl üretildiği, kontrollerinin nasıl yapıldığı, iade edilen ürünlerin imha edilip edilmedi gibi bir konularda vatandaşlarımızın kafasında soru işaretleri oluşmaktadır Bu bağlamda;
1. Bakanlığınızın ihraç edilirken iade edilen ürünlerin iç piyasaya verilmemesi için uyguladığı bir kontrol ve takip sistemi var mıdır?
2. Neden yıllardır Türkiye olarak ihracatta aynı sıkıntıyı yaşamamıza rağmen bunu çözecek bir kontrol sistemi kuramıyoruz?
3. İade edilen ürünlerin ihracına izin verilirken bir kontrol yapılmamakta mıdır? Eğer bir kontrol yapılıyorsa neden bu ürünler gidecekleri ülkeler tarafından iade edilmektedir?
4. Akdeniz Meyve Sineği, alfatoksin ve pestisit kalıntıları barınan bu ürünlerin iç piyasaya verilmesinin nasıl önüne geçeceksiniz? Bunun için bir önlem aldınız mı?
5. Zirai ilaç kullanımını denetlemek, eksik kalınan konularda yeni önlemler almak ve vatandaşlarımızın sağlığını tehlikeye atanların belirlenmesi ve cezalandırılması için çalışmanız var mı?
6. Taklit veya Tağşiş yapılan gıdalarla ilgili Bakanlığınız kamuoyuna uzun bir aradan sonra listeler yayınlamayı başladı. Aynı şekilde geri gönderilen ürünler ve bu ürünlerin üreticileriyle ilgili listeler yayınlamayı düşünüyor musunuz?
7. Başka ülkeler tarafından iade edilen ürünlerin nerede üretildiği veya işlendiğinin tespiti Bakanlığınız tarafından yapılıyorsa aynı işlemden geçmiş ve iç piyasaya verilmiş ürünlerle ilgili bir kontrol ve gerekiyorsa toplatıp imha işlemi yapılıyor mu?
8. Bakanlığınız 2020 yılından itibaren iade edilen ne kadar tarım ürününü imha etmiştir? İmha edilen ürünlerin yıllara göre ürün cinsi ve miktarı ne kadardır?