Batı Trakya Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyin,Yunan Cumhurbaşkanının Batı Trakya’daki Türk azınlığın Yunan Müslümanları olduğunu söylemesine tepki gösterdi
Hüseyin Keşan’da Yıldız Restaurant’ta yapılan derneğin Keşan şubesi’nin genel kuruluna katıldı.
Hüseyin,yaptığı konuşmada şunları kaydetti:”.Avrupa Parlamentosunda yaşanan Türk Bayrağı’nın yırtılması olayının ardından bu konuşmanın yapılması üzüntü vericidir.
Kendisi 13 Mart’ta yapılacak seçimde zaten gidici.Yeni seçilecek cumhurbaşkanı bizi biraz anlamaya gayret eder.Kendisi hukukçudur. İskeçe doğumludur. İnşallah, doğduğum yerde Türkler’de yaşıyor der ve bu inkar politikasını bıraktırır.”.
Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğl’da katıldığı genel kurul toplantısında,Batı Trakya Türkleri Derneğine ofis vereceklerini söyledi.
Helvacıoğlu, yaptığı konuşmada,kent müzesi’nde de Batı Trakya’yı da anlatan bir bölüm oluşutrulması gerektiğini belirtti.
Edirne Milletvekili Fatma Aksal’da genel kurula katılmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.Aksal, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini ve tüm şehitlere rahmet dilediğini belirtti.
Göçmenlerin akın, akın Edirne’ye geldiklerini ifade eden Aksal,her hafta bin kişinin üzerinde bir göçmenin Avrupa hayali ile sınıra geldiğini ve yakalanıp geri gönderildiklerini söyledi.
Zorla gönderme diye bir konunun olmadığına kayıt düşen Aksal şöyle konuştu: Türkiye bir karar aldı. Türkiye’nin mücadele edeceğinin üzerinde bir göçmen kitlesi oluştu.Artık bu yükü çekmemiz imkansız
Bu göçmenlerin yükünü Avrupa ile birlikte paylaşmamız gerekiyor.Bölgeye çok sayıda göçmen geldi. Bunların içinde yaşlı ve hastalar var. Allah kimseyi vatansız bırakmasın.Bunun acısını en iyi sizler biliyorsunuz. Ailelerimiz de bu acıları yaşadı göç yollarında.Komşularının öküz arabalarıyla yaşadıkları yerleri terk etiler.Bir gün tekrar döneceklerini umut ederek yeni yorganlarını bırakarak eski yorganları ile yollara düştüler.”
Aksal, Batı Trakya’daki Türkleri Yunan Cumhurbaşkanının Yunanlı Müslüman azınlık olarak göstermesine de tepki gösterdi ve böyle bir şeyin kabul edilemeyeceğini aktardı.