SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

Yağcılı Köyü’nde şükür ve yağmur duası yapıldı

Yağcılı Köyü’nde şükür ve yağmur duası yapıldı
Bu haber 18 Mayıs 2014 - 12:49 'de eklendi ve 180 kez görüntülendi.

Süloğlu İlçesine bağlı Yağcılı Köyünde gerçekleşen geleneksel Şükür ve Yağmur duasında Soma’daki maden ocağı kazasında hayatını kaybedenler için de dua edildi.
Yağcılı Köyünde düzenlenen etkinliğe, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, Sağlık Bakanlığı Danışmanı Tuna Bekleviç, eski Başkan Erol Atik, Saadet Partisi İl Başkanı Ali Demirkıran, CHP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Uzun, MHP İl Genel Meclis Üyesi Zafer Bahşi, belediye meclis üyeleri, köy muhtarları ve yaklaşık 2500 kişi katıldı.
Süloğlu İlçe Müftüsü Turgut Çavdar, Vaiz Zeki Çelebi, Köy İmamı Hasan Aydın ve çevre köy imamlarının katkıları ile Mevlid-i Şerif’in okunmasının ardından yapılan şükür ve yağmur duasında, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen ve ülkede 3 gün yas ilan edilen maden kazasında hayatlarını kaybedenler için dua edildi.
Dua sırasında hafif şekilde yağmur yağması ise köylülerin yüzünü güldürdü.
Yağcılı Köyü Muhtarı Erdoğan Kahraman, yaptığı açıklamada, her yıl geleneksel hale getirdikleri Şükür ve Yağmur duasına katılan başta Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran’a, Sağlık Bakanlığı Danışmanı Tuna Bekleviç’e, CHP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Uzun, MHP İl Genel Meclis Üyesi Zafer Bahşi’ye, şükür duasına maddi ve manevi katkı yapan Yağcılı köyü halkına, davete katılan meslektaşlarına ve komşu köy vatandaşlarına teşekkür etti.
Soma’daki facia ile ilgili de düşüncelerini belirten Kahraman, “Olayı öğrendikten sonra bizim de Yağcılı Köyü halkı olarak içimiz yandı. Olaya inanamadık. Bu faciada hayatlarını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.
Duanın ardından katılanlara pilav ve ayran ikram edildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA