SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

Vizyon eksikliği var

Vizyon eksikliği var
Bu haber 12 Şubat 2015 - 23:56 'de eklendi ve 121 kez görüntülendi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne’nin turizm ve ekonomik potansiyelini arttırması konusunda vizyon eksikliği olduğunu söyledi.
Edirne Gazeteciler Derneği (EGD) Başkanı Derya Sarılarlı, Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Ağırseven, Volkan Şenveli, Ercan Bitti ve üye Arzu Hakyolu Zıpkınkurt’u makamında ziyaret etti.
Edirne ekonomisi hakkında konuşan Başkan Zıpkınkurt, bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. EMİTT fuarının çok olumlu geçtiğini anımsatan Zıpkınkurt, Edirne’ye yılda 450-600 bin kişi arasında yabancı, 2 milyona yakın rakamda ise yerli turist geldiğini söyledi. Bu konuda hedef büyütmek gerektiğini kaydeden Zıpkınkurt, “Hedef koyalım, mesela 5 milyon turist bekleyelim. Hangi rehber gezdirecek böyle bir sorun var. Dolayısıyla tur operatörlerine cezalar kesiliyor. Rehber yüzünden ceza kesilen tur operatörü bir daha o şehre gelmiyor” dedi. Edirne’ye bir fuar ve kongre merkezi yapılması için Başbakan’a dosya ilettiklerini ifade eden Zıpkınkurt, kentte ekonominin iyi noktalara gelmesi için yoğun çaba harcadıklarını dile getirdi.
Başarının anahtarı eğitim
Edirne’nin turizm açısından üst noktalara gelmesi konusunda yalnızca valilik, belediye, ETSO, borsa ve diğer odaların bütçeleriyle, çalışmalarıyla mümkün olmayacağını anlatan Zıpkunkurt, diğer aktörlerin de devreye girmesi gerektiğini vurguladı. Edirne’nin bu konuda vizyon eksikliği olduğunu kaydeden Zıpkınkurt, “Bu konuda çalışmalarımız oluyor. Örneğin üniversite ile görüştük. Turizm ve Otelcilik okulunun kapılarını sonuna kadar bizlere açtılar. Şehri üniversiteye monte etmemiz gerekli. Başarının eğitimle geleceğine inanıyorum” diye konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA