Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
14:09 - ZAFER PARTİSİ KEŞAN İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASIDIR
11:56 - Sünnet nasıl yapılmalıdır ?
11:47 - SAADET PARTİSİ EDİRNE TEŞKİLATINDAN AKALIN’A ZİYARET
11:46 - Keşan Trafiğine Çözüm Geliyor: Çevre Yolu Projesi İçin İlk Adım Atıldı
11:42 - Sevgi Mutfağı’ndan 514 bin 167 kap sıcak yemek
20:35 - Şüphe üzerine arandı. 5 yıl 8 ay hapis cezası ortaya çıktı
19:51 - FOTOĞRAF SANATÇISI OYUNCU BARIŞ KERİM CESUR TEKİRDAĞ’A GELİYOR
23:03 - Keşanspor’u hakemler yaktı.
17:27 - Hekim ve Sağlık Sistemi
17:23 - Gündoğdu: Trakya çiftçisi yeteri kadar desteklenmiyor
“Covid-19, Atatürk’ün “Köylü milletin efendisidir” sözünün önemini dünyaya göstermiştir”
Covid-19 pandemisi dünyanın her tarafında yıkıcı etkilere yol açarken, ülkeler ve insanlar arası dayanışmanın, barış ve kardeşliğin ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkarmış ve yeni dönemde iş ve sektörlerde yeni düzenlemeler yapılmasınını zorunlu hale getirmiştir.
Dünyanın dört bir yanında yaşamaya devam ettiğimiz salgın, bir kez daha göstermiştir ki, yaşamın devamı için gerekli olan temel ihtiyaçların karşılanmasında en önemli ekonomik faaliyet tarımsal üretim ve dağıtım zinciridir.
Yaşadığımız salgın, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Köylü milletin efendisidir” sözünün önemini bir kez daha dünyaya hatırlatmıştır.
18 yıllık AKP hükümetlerinin izlediği tarım politikaları ülkemizi tarımsal üretimde kendine yeter bir ülke olmaktan uzaklaştırmıştır. Artık hiç vakit kaybetmeden, bir yandan salgınla mücadele ederken öte yandan da üreticimizi, çiftçimizi toprağıyla kucaklaştırmak zorundayız.
Kırklareli üreticisisi plansız üretim politikaları, yüksek girdi maliyetleri, düşük prim destekleri nedeniyle para kazanmaya hasret kalmış ve her yıl daha fazla borç batağına sürüklenmektedir.
Trakya ve Kırklareli’nin verimli topraklarını işleyen vefakar çiftçisine artık üvey evlat muamalesi yapılmaktan vazgeçilmelidir. Kırklareli çiftçisi artık daha fazla üretmek, daha fazla kazanmak istiyor. Daha fazla arazi işlemek, daha fazla ülke ekonomisine katkı koymak istiyor.
Ülkemizde, Kırklareli’nde bölgesel avantajlarımızı değerlendirerek rasyonel bir üretim planlaması yaparak tarımsal üretim seferberliği başlatmak zorundayız. Üreticinin girdi maliyetleri düşürelerek, prim destekleri yeniden düzenlenmelidir. Çiftçinin, üreticinin örgütlenmesinin önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Bölgesel üretim merkezleri kurularak, son teknolojinin üretim ve dağıtımda kullanıldığı cazibe merkezleri oluşturulmalıdr.
Gençlerin digital bilgi birikimi ve enerjisi tarımsal üretime yönlendirilmelidir. Üretici, çiftçimiz gelişen teknoloji ve dünyadaki üretim mödelleri hakkında düzenli olarak bilgilendirilmelidir. Tarımsal üretim ve pazarlama sektörü ülkemizde marka değeri yüksek ürünlerin üretildiği, üretenlerin yaptığı işten gurur duyduğu, emeğinin karşılığını fazlasıyla aldığı bir sektöre dönüştürülmelidir.
Bu duygularla;
Covid-19 salgını sürecinde yaşamı pahasına tarlasında, bahçesinde, üretmeye devam eden ve gıda temininde vatandaşlarımızın ihtiyacını kesintisiz karşılayan, yaşadığımız bu zor günlerde alın terini esirgemeyen eli nasırlı vefakar çiftçilerimize , üretim ve dağıtım zincirinde canı pahasına emek veren çalışanlarımıza sonsuz teşekkür ediyor, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü yürekten kutluyor, saygılarımı sunuyorum.