SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

Trakyalı Üreticiler Markalaşmada ve Coğrafi İşaret Almakta Kararlı

Trakyalı Üreticiler Markalaşmada ve Coğrafi İşaret Almakta Kararlı
Bu haber 25 Ekim 2016 - 22:38 'de eklendi ve 185 kez görüntülendi.

Tekirdağ İli Hayvancılık ve Hayvansal Ürünler İl Komisyonu 1’nci İstişare Toplantısı Yapıldı

Trakya Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Trakya Kıvırcığı üretimi ve Trakya Peynirinin markalaşması konusunda düzenlenen toplantıların Tekirdağ ayağı Ajans merkezinde gerçekleştirildi.

“Tekirdağ İli Hayvancılık ve Hayvansal Ürünler İl Komisyonu 1’nci İstişare Toplantısı”nda Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. M. İhsan Soysal, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı, Tekirdağ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemalettin Toluca, Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Ergin Durgun, ilgili birlik temsilcileri ve üreticiler hazır bulundu.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin yaptı. Şahin konuşmasında şunları söyledi: “ Bölgemiz tarım ve hayvancılık alanında çok önemli bir konumda. Sahip olduğumuz değerler üzerinden tüm paydaşlarla birlikte hareket edersek Bölgemiz kıvırcık koyun ve damızlık hayvan yetiştirilmesi ve peynir üretiminde zirveye ulaşacaktır. Bugün burada düzenlediğimiz toplantıda sizlerin görüşleri bizler için çok değerli. Burada öne çıkan görüşleri derleyerek bir yol haritası oluşturmayı planlıyoruz. Ülkemizde farklı sektörlerin bir araya gelerek oluşturdukları, kümelenmeyi ve/veya kooperatifleşmeyi başarmış çok iyi örnekler var, bizler de bu iyi örnekler arasında yer alabiliriz. Trakya Kalkınma Ajansı olarak bölgedeki üreticilerimiz hangi modelde bir araya gelmek isterse bu konuda maddi- manevi her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu da belirtmek isterim.”

Genel Sekreter Şahin’den sonra söz alan Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı da özellikle Trakya Bölgesi’nde yok olmaya yüz tutmuş Trakya Kıvırcığının üretimi hususuna vurgu yaptı ve Trakya Kıvırcığının üretiminin artırılmasından sonra ilgili tüm paydaşların bu ürünün nasıl pazarlanacağı konusunda eyleme geçmesinin önemine değindi.

Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, markalaşma ve coğrafi işaret çalışmalarında Bölgemizdeki ürünler konusunda nokta atışı yapılarak öne çıkan ürünün seçilmesini önerdi ve kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının güç birliğiyle bu çalışmaların başarıya ulaşabileceğini söyledi.

Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca ise Trakya Bölgesinin damızlık hayvan ve kıvırcık koyun yetiştirilmesi ve peynir üretiminde önemli bir marka olduğunu, üretim, ürünlerin kalitesi ve tanıtım konusunda eğer bir eksiklik varsa öncelikle bunların giderilmesi gerektiğini belirtti. Sarıkoca bu konuda bölgede bir tanıtım grubu oluşturulması önerisini de dile getirdi.

Tekirdağ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemalettin Toluca ise Tekirdağ’daki mevcut durum ve birlik üyelerinin yaşadığı sorunlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Diğer katılımcıların da konu ile ilgili görüş ve önerilerini dile getirdiği toplantıda Trakya Bölgesinin önemli değerleri olan Trakya Kıvırcığı ve Trakya Peynirindeki “kaliteli” imajının coğrafi işaret alınmasıyla daha da güçleneceği ve bu ürünlerin pazarlanması noktasında etkili çalışan bir tanıtım grubunun oluşturulması vurgusu öne çıktı. Yine Trakya Kıvırcığı ve Trakya Peynirine coğrafi işaret alınması ve markalaşma çalışmaları konusunda katılımcılar Trakya Kalkınma Ajansı’ndan mali ve

teknik destek talebinde bulundu. Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın son zamanlarda aldığı kararlar ve yaptığı çalışmalarla birlikte sektörel teşviklerin çok avantajlı hale geldiği ve devletin sağladığı bu özel teşviklerin araştırılarak bu fırsatlardan yararlanılması yönünde çalışmalar yapılması gerekliliği vurgulandı.

Toplantı sonucunda pazarlama-tanıtım stratejileri üzerine çalışmalar yapılması, bu çalışmalar yürütülürken birlikte hareket edilmesi, sektörel teşviklerin yaratacağı kapasite artışıyla birlikte üretimden elde edilecek karın da artırılabileceği modeller oluşturulması gibi konularda görüş birliğine varıldı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA