Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
21:07 - Yücel Balkanlı: “Edirne’nin eğitimdeki gerilemesi endişe verici”
20:01 - Filenin Keşanlı Sultanı Duru Zambak, Eczacıbaşı’nda forma giymeye başladı
18:13 - CHP’li Nurten Yontar peruğunu çıkardı, Meclis ayakta alkışladı
18:06 - Ali Alemdaroğlu: “Yeni Anayasa Adı Altında Yeni Devlet ve Kurucu Devlet Başkanlığı Planlanıyor”
17:49 - En İyi Üniversiteler sıralamasında Türk üniversiteleri ilk 400’e girebildi
17:47 - Keşan’ın Kanalizasyon Hatları, İBB İşbirliğiyle Temizleniyor
16:41 - Kent Müzesi Bahçesindeki Büfe Alanı, Kent Hizmetleri Tarafından İşletilecek
Trakya Turizm Rotası, Trakya Kalkınma Ajansının desteği ve Kırklareli Üniversitesi koordinatörlüğünde, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinin İl Kültür Turizm Müdürlükleri, Üniversiteleri, Belediyeleri ve Trakya Turizm İşletmecileri Derneği’ni bir araya getirerek Trakya turizm platformunun bir ürünü olarak ortaya çıkmıştır. Böylece kurumlar arasında bölgesel düzeyde birliktelik sağlanarak Trakya Bölgesi için bütünleşik bir tanıtım stratejisinin hayata geçirilmesi hedefleniyor.
Proje, Trakya bölgesinin doğa sporlarına yatkın bir coğrafi yapısının bulunması, inanç turizmine katkıda bulunacak ibadet alanları ve mekanlarına sahip olması ayrıca lezzetli yemekleri, bağ ürünleri ve saklı kalan doğal güzelliklerinin ortaya çıkarılabilmesi için Trakya Bölgesi’nin inanç, tarih, doğa ve gastronomi rotalarının oluşturulmasını kapsıyor.
Çalışmaları GaviaWorks tarafından üstlenilen proje; doğa, gastronomi, inanç ve tarih olmak üzere 4 ana turizm rotası ile ele alınıyor. Proje ortaklarınca tespit edilmesi ve rotalama işlemlerinin gerçekleştirilmesiyle elde edilecek rota haritaları, mobil uygulama ve internet sitesindeki bilgiler sayesinde Trakya bölgesinde potansiyel yatırımlar için girişimcilere ön bilgi sağlanacak. Ayrıca; proje ile birlikte bölgede yaşayan halkın, seyahat acentalarının ve yerli-yabancı turistlerin bölge turizmine yönelik farkındalıklarının arttırılması, bölgenin önemli bir çekim merkezi olması ve Trakya’daki gezi programlarının daha kolay ve hızlı bir şeklide oluşturulması amaçlanıyor.