SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

Trakya İlleri Travel Turkey Turizm Fuarında Boy Gösterdi

Trakya İlleri Travel Turkey Turizm Fuarında Boy Gösterdi
Bu haber 12 Aralık 2015 - 13:38 'de eklendi ve 205 kez görüntülendi.

 

Bu yıl 9.kez düzenlenen Travel Turkey Turizm Fuarı ve Uluslararası Gastronomi Kongresi’nin açılışı İzmir’de yapıldı. Fuar İzmir’de yapılan organizasyona 31 ülkeden binin üzerinde firma ve 43 ülkeden alım heyeti katıldı.

Fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, davetliler ve İzmirliler katıldı.

Bakan Ünal, Fuar İzmir’de gerçekleşen açılış törenindeki konuşmasında, düzenlendiği dönem itibarıyla fuarın öneminin daha da arttığına dikkati çekti. Bakanlık görevine getirildiği günlerde başlayan gelişmelerin herkesin canını sıktığını ancak bunun bir kriz olarak nitelenemeyeceğini ifade eden Ünal, kendisinden önceki bazı konuşmacıların “Doğu Akdeniz’de yeni bir soğuk savaş başladığı” yorumlarına da katılmadığını dile getirdi. Yaşananların aslında 1990’lı yılların devamındaki düşük gerilimli mücadele süreci olarak nitelenebileceğini, hızlı toplumsal değişim süreçlerinin doğal sonuçlarının sürdüğünü anlatan Ünal, şöyle konuştu: “Londra, Paris ne kadar güvenliyse İzmir de o kadar güvenlidir. Asla buna müsaade etmeyin. Birilerinin Türkiye’yi Ortadoğu’nun bir parçası gibi göstermesine, böyle bir algı oluşturmasına asla müsaade etmeyeceğiz, sizler de buna müsaade etmeyin çünkü turizm bir psikolojinin, algının yönetilmesidir. Türkiye, son derece güvenli bir ülkedir ve misafirperverliğiyle dün olduğu gibi yarın da yoluna devam edecektir.”

Bu aşamada Bakanlık olarak tedbir alma konusunda aktif bir çalışma içinde olduklarını aktaran Ünal, Antalya’da sektör temsilcileriyle bir araya gelinmesi sonrasında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun grup toplantısında, “Rusya ve BDT ülkelerine dönük charter seferlerine uygulanan 6 bin dolarlık yakıt desteğinin tüm Avrupa’yı da kapsayacak şekilde genişletileceğini” açıkladığını anımsattı. Gelecek günlerde yeni destekler de açıklanacağına işaret eden Ünal, şöyle devam etti: “Yeni bir tanıtım stratejisi ve tanıtım açılımına da ihtiyacımız var. Bunu, sektörle birlikte yapmayı planlıyoruz. Sektörün hızlı bir şekilde kendi içerisinde, daha önceden bugüne kadar düşündüğümüz, sektörü tek bir çatı örgütü altında toplayacak ve kendi fonunu, kendi tanıtımını oluşturacağı bir yapısal düzenlemeye gitmemiz gerekiyor çünkü hem almamız gereken birçok telafi edici tedbir var hem de birçok yapısal tedbir var.”

Açılışın ardından protokol fuara katılan kurum ve firmaların stantlarını ziyaret etti.

Trakya Firmaları Ulusal ve Uluslararası Turizm Firmaları İle Bir Araya Geldi

Travel Turkey Turizm Fuarına ilk kez katılan Trakya Kalkınma Ajansı geniş bir stantla fuarda yer alıyor. Fuara Ajansla birlikte Edirne, Tekirdağ, Kırklareli İl Kültür Turizm Müdürlükleri de katılıyor. Profesyonellerin yer aldığı B salonunda bulunan stantta Trakya firmaları ulusal ve uluslararası turizm firmaları ile görüşme fırsatı da buldu.

Fuar hakkında konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin şunları söyledi: “Ajansımız bölge tanıtımı için önemli bir bütçe ayırdı. Bu yıl yurt içinde ve dışında çok sayıda fuara katıldık. Özellikle sektörel fuarlara katılım konusuna önem veriyoruz. Travel Turkey Turizm Fuarı bölgemize Ege’den özellikle İzmir’den gelecek talepler için önemli bir sergi alanıdır. Bu alanda oluşacak talepten yararlanmak için beraberimizde firmalarımızı da getirdik. Umarım ikili görüşmelerden karlı işler çıkarırlar.”

Bu yıl İlk Kez Uluslararası Gastronomi Kongresi Düzenleniyor

Türkiye’nin en önemli turizm buluşmaları arasında gösterilen fuarın bu yılki partner ülkesi Kosova, partner ili ise Adana olarak belirlendi. ABD, Fas, Gana, İsrail, Özbekistan, Venezuela, Zambiya ve Zimbabve’nin bu yıl ilk kez katıldığı fuar kapsamında Dünya Gurme Şehirler Ağı tarafından Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi de düzenleniyor.

Kongrenin ana destekçilerinden olan Trakya Kalkınma Ajansı kongre salonunda bir stant ve Bağ Rotası Sergisi’ni açtı. Kongrenin gerçekleşmesinde katkısı olan Trakya Kalkınma Ajansı’na düzenleme komitesi bir de plaket sundu. Plaketi Trakya Kalkınma Ajansı adına Genel Sekreter Mahmut Şahin aldı.

10-12 Aralık tarihlerinde düzenlenecek kongrede Zeynep Arca Şallıel “Bağ Rotası” ve Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar MYO Öğretim Görevlisi Gülay Çakır da “Slowfood Trakya” konulu iki bildiri sunacaklar.

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA