SON DAKİKA

16:58 - AK Parti’de yönetim kurulu üyeleri belirlendi

13:48 - Gaytancıoğlu:”ÖNCE BUĞDAY, SONRA AYÇİÇEĞİ ŞIMDİ DE ÇELTİKTE HAYAL KIRIKLIĞI FİYATI

13:43 - Belediye üniversiteye başlayacak genç kızlara ücretsiz kıyafet dağıtıyor

22:48 - İpsala Gümrük Kapısı’nda olay… Valilik açıklama yaptı

15:46 - 3. Açık Su Yüzme Şampiyonası, Erikli Sahili’nde gerçekleştirildi Gençlik ve Spor Bakanlığı, Edirne Valiliği, Keşan Belediyesi ve Türkiye Yüzme Federasyonu iş birliğinde düzenlenen 3. Açık Su Yüzme Şampiyonası, Erikli Sahili’nde büyük bir katılımla tamamlandı. YARIŞLARA, 202 SPORCU KATILDI 8 farklı kategoride düzenlenen yarışlara Türkiye’nin dört bir yanından 202 sporcu katıldı ve kıyasıya bir mücadele sergilendi. Sabahın erken saatlerinde başlayan şampiyonada, sporcular zorlu parkurlarda performanslarını sergilerken, seyirciler de bu heyecan dolu anları yakından izledi. Su sporlarına uygun doğal yapısı ve eşsiz güzelliğiyle dikkat çeken Erikli, bu şampiyona ile su sporları dünyasında bir kez daha adından söz ettirdi. DERECEYE GİREN YÜZÜCÜLERE MADALYALARI VERİLDİ Açık Su Yüzme Şampiyonası’na katılan sporcular, performanslarıyla izleyicilere keyifli ve rekabet dolu anlar yaşattı. Yarışlar sonrası düzenlenen ödül töreninde, dereceye giren yüzücüler madalyalarıyla onurlandırılırken, katılımcıların tümü organizasyondan memnun kaldıklarını dile getirdi. Erikli Sahili’nde gerçekleştirilen bu önemli spor etkinliği, aynı zamanda bölgenin turizmine de katkıda bulunarak Erikli’yi açık su yüzme yarışlarının merkezi haline getirme yolunda önemli bir adım oldu.

22:11 - Polisi görünce kaçtı ama yakalanınca üzerinden tabanca çıktı

22:39 - Keşan Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

20:48 - 2.ENEZ ULUSAL BİSİKLET FESTİVAL…İ

14:13 - CHP Edirne Milletvekili Ün,Küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle ayçiçek tarlaları adeta yol oluyor

13:51 - 78 suçtan aranan bir kişi sahte kimlikle yakalandı

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

Trakya Çiftçisi İçin Yeni Gelir Kapısı

Trakya Çiftçisi İçin Yeni Gelir Kapısı
Bu haber 12 Mayıs 2016 - 15:47 'de eklendi ve 165 kez görüntülendi.

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından Trakya çiftçilerinin gelirini artırabilmek ve daha yüksek gelir elde edebilecekleri tıbbi-aromatik bitkiler ve süs bitkileri yetiştirilmesi konularında bilgilendirmek amacıyla Edirne ve Kırklareli’nde toplantılar yapıldı.

Edirne TSO’da  ve Kırklareli Şeker Depoları’nda  yapılan toplantılara oldukça yoğun bir katılım oldu. Toplantılara ağırlıklı olarak muhtarlar, belediye, kamu kurumları, STK’lar ve çiftçiler katıldı. Toplantılarda tıbbi ve aromatik bitkiler ile süs bitkileri konusunda Namık Kemal Üniversitesi Öğretim üyeleri Prof. Dr. A. Canan Sağlam, Doç. Dr. Gülen Özdemir ve Öğretim Görevlisi Latif Kılınç akademik bilgiler verdi. Toplantıların son kısmında ise Silivri Süs Bitkileri Kooperatifi Başkanı Necmettin Eren bir sunum yaptı. Sunumunda uygulama ve maliyetler konusunda açıklamalarda bulunan Eren, 1 dönümlük alanda elde ettiği kazancın 300 dönümde yaptığı tarım faaliyeti(buğday üretimi) eşit olduğuna vurgu yaptı ve üretici adaylarını süs bitkileri yetiştiriciliği konusunda teşvik etti. Her iki toplantı da katılımcıların panelistlere sorduğu soruların cevaplanması ile sona erdi.

Toplantıda yapılan sunumlarda ve konu ile ilgili hazırlanan raporda şu noktalar öne çıktı:

“Trakya Bölgesi tıbbi aromatik bitkiler ve süs bitkileri üretimi açısından uygundur. Bölgede kurulacak işletmelerin organizasyon yapılarının büyük ölçekte işletmeler için şirket şeklinde, küçük işletmelerin ise kooperatif şeklinde örgütlenmesi ve bölgedeki belediyeler ile sözleşmeli üretim gerçekleştirmesi, önemli avantajlar sağlayacaktır. Özellikle kadınların kırsal alanda tıbbi aromatik bitkiler ve süs bitkileri üretiminde yer almaları yararlı olacaktır.

Trakya’da özellikle Kırklareli ilinde Vize, Demirköy ve Lüleburgaz’da, Edirne ilinde Keşan ve Karaağaç’ta, Tekirdağ ilinde Saray, Şarköy ve Kumbağ’da orman ve ağaçlık alanlarının yoğun olduğu yerlerde, sebzecilik ve meyveciliğin yapıldığı sulama suyu mevcut (5-10 dekar)  küçük arazilerde, doğada kendiliğinde yetişen ağaçları ve fidanlıklarda mevcut bitkileri, üretim beceri ve bilgisine sahip üreticilerin kolaylıkla yetiştirmesi mümkündür.

Adaçayı ve kekik yetiştiriciliği ihracat olanaklarının fazla olması ve bölgenin doğal bitki örtüsünde olması dolayısıyla önerilmektedir. Lavanta çok yönlü kullanımı, arıcılık için önemli olması, yurt içi talep yüksekliği nedeniyle önerilmektedir. Trakya,  İstanbul’a yakınlık değerlendirilerek süs bitkileri açısından Yalova gibi öne çıkabilir. İstanbul Ağaç A.Ş. gibi var olan pazarlama kanalları değerlendirilebilir. Alım garantili üretim modeli kullanılarak yazlık ve kışlık mevsimlik çiçekler değerlendirilebilir.”

Tıbbi-Aromatik bitkiler ve süs bitkileri yetiştiriciliği hakkında önümüzdeki dönemde Tekirdağ’da bir toplantı yapılacak.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA