Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
16:30 - MALKARA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU İLK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
17:05 - CHP TEKİRDAĞ VEKİLİ AYGUN, ÇORLU ATATÜRK HAVALİMANI SIKINTISINI GÜNDEME GETİRDİ:
16:55 - kIŞIN SICAK SU İLE BANYO YAPMAK EKZAMAYI TETİKLİYOR
17:37 - SAADET PARTİSİ EDİRNE TEŞKİLATINDAN AKALIN’A ZİYARET
17:34 - Ün Tarım Bakanı’na sordu:”Yurt dışından iade edilen ürünlerin ne kadarı imha ediliyor ?”
17:27 - YAKLAŞAN BOCUK GECESi COŞKUSU KARAAĞAÇ’TA SANATLA HAYAT BULDU
17:24 - TÜRKİYE’NİN EKONOMİK GERÇEKLERİ VE ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ: AKP İKTİDARININ 22 YILLIK KARNESİ
22:19 - Gazeteci Sonay Can’dan 3. Kitap: “Haluk Levent Anıları” yayımlandı
18:22 - ULUSLARARASI BALKANLARDA ALEVİLİK VE BEKTAŞİLİK SEMPOZYUMU BAŞLADI
Trakya Kalkınma Ajansı tarafından açılan 2015 Sosyo Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Tekirdağ Valiliği tarafından hazırlanan Hayal Adası projesinin kapanış toplantısı Tekirdağ’da yapıldı.
Belediye Kapalı Otoparkında yapılan kapanış toplantısına Tekirdağ Valisi Salih Enveroğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve davetliler katıldı. Kapanış toplantısında bir konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin toplumun dezavantajlı kesimleri arasında yer alan kadınların üretime katılmalarının önemine işaret ederek şunları söyledi:” Bir ülkenin yarısının üretmeden yaşaması mümkün değildir, böyle bir ekonomi de yarımdır. Bu proje ile 20 kadınımızı hem eğittik hem de iş sahibi yaptık. Verilen eğitimler sadece işle ilgili teknik bilgiler içermiyor ayrıca internet üzerinden pazarlama eğitimlerinden, beden dili ve iletişime kadar farklı alanları kapsıyor. Bu projenin hazırlanmasından uygulanmasına kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve hanımlara başarılar diliyorum.”
Toplantının son konuşmasını geçirdiği rahatsızlıktan sonra görevinin başına dönen Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu yaptı. Vali Salihoğlu konuşmasında sürdürülebilirliğe dikkat çekerek şunları söyledi” Bu tip projelerin hazırlanıp uygulanmasına birçok kez şahit olduk. Genelde bu projelerin en büyük sıkıntısı sürdürülebilirliği oluyor. Kadınlarımızın içinde olduğu girişimlere her zaman destek oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz. Çok emek sarf edilen Hayal Adası projesinin yaşaması için görev tüm kurumlarımıza ve Tekirdağlılara düşmektedir. Projenin hayırlara vesile olmasını dilerim.”
Uygulama süresi 9 ay olan projenin amaçları arasında Tekirdağ Süleymanpaşa İlçesinde dezavantajlı kesim içerisinde yer alan, 20-45 yaş arası 20 kadına yönelik Tekirdağ parakendeci hal binasında kurulacak 10 adet atölyede kişisel gelişim ve mesleki beceri eğitimleri düzenleyerek; Tekirdağ da işbirliği ve dayanışma kültürünün desteklenmesi ve güçlendirilmesi yer alıyor. Toplam bütçesi 276.478,36 TL olan projenin %90’ı Trakya Kalkınma Ajansı, % 10’u ise Süleymanpaşa Belediyesi tarafından karşılandı.
Proje ile Tekirdağ Perakendeci Hali’nde bulunan 11 dükkân elden geçirilerek atölye haline getirildi. alinde nMakine ve teçhizat ile donatılan atölyelerde oluşturulan kooperatif ile ortak alım, ortak üretim, ortak satış yapılacak ve elde edilecek gelir kooperatif üyeleri arasında dağıtılacak. Bu kapsamda Hal binasında Hayal Kafe, Çocuk Kulübü, hobi market, basımevi, çocuk giyim atölyesi (Kostüm Evi), pasta ve Kurabiye atölyesi, yöresel yemekler (ev yemekleri) atölyesi, elişi Ürünler Atölyesi, hediyelik eşya dükkânı gibi atölye ve bölümler oluşturuldu.
Ayrıca belirlenen 20 kadına Uygulamalı Girişimcilik, Motivasyon, Takım Çalışması, Satış Becerileri, Beden Dili, İletişim, Markalaşma, Web sayfası ve internet üzerinden pazarlama, Yaş Pasta ve kurabiye yapımı, aşçılık ev yemekleri, takı, mum, sabun vb. hediyelik eşya yapımı gibi dersler verildi.