Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
15:08 - ÜNSAL: ‘’İLÇEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE OLAN ÇİÇEK ÜRETİCİLİĞİNE BAŞLIYORUZ.’’
00:12 - Başkan Demir’e büyük destek
00:07 - TRAKDOSK, Erasmus+ projeleri için öğretmen adaylarıyla buluştu
23:08 - Serkan Çağrı, doğduğu hastanenin müze yapılıyor olmasından çok memnun
23:00 - Belediye Meclisi toplantısında gündem ek bütçeydi
22:35 - İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun çocuk oyunu Keşanlı çocuklarla buluştu
23:55 - Uyuşturucu hap ele geçirildi
02:29 - FETÖ’cüler Yunan sınırına giderken yakalandı
23:59 - Balaban muhtarlığı bıraktı…
23:35 - Helvacıoğlu vatandaşın suyunu savundu:65 bin nüfusun suyunu hiç kimseye peşkeş çekemeyiz
Mevsimlik kadın işçilerin günlük ücretleri %9 artış göstererek 36 TL olurken, erkek işçi ücretleri %11,3 artış göstererek 48 TL oldu.
Sürekli tarım işçilerine ödenen aylık ücret ise, kadın işçiler için %20,3 oranında artarak 1 032 TL ve erkek işçiler için ise %11,9 artarak 1 262 TL olarak gerçekleşti.
Seçilmiş faaliyet türlerine göre mevsimlik işçilere ödenen günlük ücretlere bakıldığında, en fazla mevsimlik işçi çalıştırılan faaliyetlerden, çapalama için kadın işçilere 34 TL, erkek işçilere 35 TL, hasat için kadın işçilere 36 TL ve erkek işçilere ise 41 TL olarak gerçekleştiği görüldü.
Mevsimlik kadın işçilerde en yüksek günlük ücret Ordu’da gerçekleşti
Tarımsal işletmelerde (hanehalkı) mevsimlik tarım işçilerine yapılan en yüksek günlük ücret ödemesi kadın işçiler için 45 TL ile Ordu, erkek işçiler için ise 62 TL ile Ardahan ilinde gerçekleşti. En düşük ücret ise, kadın işçiler için 26 TL, erkek işçiler için 34 TL ile Hatay ilinde oldu.
Sürekli erkek işçilerde en düşük aylık ücret Edirne’de gerçekleşti
Tarımsal işletmelerde (hanehalkı) sürekli tarım işçilerine ödenen aylık ücretlere bakıldığında, kadın işçilere 1 200 TL ile Ankara’nın ve erkek işçilere 1 655 TL ile Konya’nın en yüksek ödemenin yapıldığı iller olduğu görüldü. En düşük ücretler ise, kadın işçiler için 750 TL ile Mersin, erkek işçiler için ise 918 TL ile Edirne ilinde gerçekleşti.
Bu konu ile ilgili bir sonraki haber bülteni yayımlanma tarihi Mart 2015’dir.
_________________________________________________________________________________________
AÇIKLAMALAR
Tarımsal işletmelerde ücret yapısı istatistiklerinin derlendiği veri kaynağı
Tarımsal işletmelerde (hanehalkı) ücret yapısı istatistikleri, verinin ait olduğu üretim yılında ve tarım işlerinin en yoğun olduğu dönemde, tarımsal amaçlı en az beş mevsimlik işçi ya da en az bir sürekli işçi çalıştıran tarımsal işletmelerden (hanehalkı) derlenmektedir. 2013 Tarımsal İşletmeler (Hanehalkı) Ücret Yapısı Araştırması, kapsam ölçütlerini sağlayan 28 ilde 3 781 tarımsal işletmede yüz yüze görüşme yöntemi kullanılarak uygulanmıştır.