Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Keşan Kent Müzesinde korunan, 1938 öncesinde yapılan Atatürk Anıtı’nda restorasyon çalışması başlatıldı


Edirne-7 Kasım-Hibya- Türkiye’de 2 adet olduğu varsayılan Atatürk Anıtlarından biri de Keşan’da Kent Müzesi girişinde bulunuyor.
Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, yaptığı açıklamada,Keşan Kent Müzesi bahçesinde yer alan ve 1938 yılı öncesinde yapılan nadir Atatürk Anıtının restorasyon çalışmalarına başlandığını duyurdu.
1950’li yıllarda Cumhuriyet Meydanı Atatürk Parkı içinde bulunan ve kent müzesine taşınan Anıtı özenle koruduklarını ifade eden Özcan,”Müzemizde koruduğumuz Atatürk Anıtının restorasyon çalışmalarını başlattık.Ülkemizde yalnızca 2 adet bulunan bu değerli eseri, şehrimizin simgelerinden biri olarak özenle koruyoruz.Keşan Belediyesi olarak, tarihimize ve Atatürk’e duyduğumuz saygıyı her alanda yaşatmaya kararlıyız.” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.