Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
16:58 - AK Parti’de yönetim kurulu üyeleri belirlendi
13:48 - Gaytancıoğlu:”ÖNCE BUĞDAY, SONRA AYÇİÇEĞİ ŞIMDİ DE ÇELTİKTE HAYAL KIRIKLIĞI FİYATI
13:43 - Belediye üniversiteye başlayacak genç kızlara ücretsiz kıyafet dağıtıyor
22:48 - İpsala Gümrük Kapısı’nda olay… Valilik açıklama yaptı
22:11 - Polisi görünce kaçtı ama yakalanınca üzerinden tabanca çıktı
22:39 - Keşan Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Tekirdağ’lı Süt ve Süt Ürünleri Üreticileri Trakya Kalkınma Ajansında Bir Araya Geldi
Tekirdağ ili süt ve süt ürünleri sektör temsilcileri sektörün sorunlarını görüşmek üzere Trakya Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde bir araya geldi. Tekirdağ’daki süt ve süt ürünleri sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda Trakya peynirinin markalaşması ve pazarlanması konuları ele alındı
Toplantıya Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ Tarım İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.M.İhsan Soysal,Tekirdağ İli Süt ve süt ürünleri sektör temsilcilerinin katılarak, Trakya peynirinin markalaşması ve pazarlanmasına vurgu yapıldı.
Toplantıda konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin şunları söyledi.’’Trakya peynirinin pazarlanması ve markalaşması konusunda her türlü desteği siz üreticilere vermeye hazırız. Tüm aşamalarda beraber hareket edeceğiz. Sizler Trakya peynirinin pazarlanması ve tanıtılmasında Tekirdağ’a yakın olan İstanbul gibi büyük bir pazarda da Trakya peyniri markasıyla ürettiğiniz ürünleri satma imkânına kavuşacaksınız.’’ dedi.
Markalaşma konusunda Trakya peyniri isminde fikir birliğine varılarak, Trakya peynirinin bu isim ile pazarlanmasına ve markalaşmasına karar verildi. Toplantıda Trakya peynirinin pazarlanması hususunda bir üst yapı kurulması konusu da tartışıldı. Bu üst birliğin anonim şirket mi, kooperatif mi olacağı konusunda görüş birliğine varılamadı. Bir sonraki toplantıda bu konunun tekrar görüşülmesine karar verildi.
Peynirin pazarlanmasında asıl hedefin ihracat veya büyük zincir marketlerden çok yöresel ürün noktaları olması gerekliliği vurgulanırken bu konuda Trakya Bölgesi’ne özgü ürünlerin yer aldığı tek mağaza altında niş yapılanmalar oluşturulabileceği belirtildi. Trakya peynirinin pazarlanması ve tanıtılması stratejisi hususunda üreticiler Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği’nden teknik ve finansal yönden desteğe ihtiyaçları olduğunu belirttiler. Bu konuda Trakya Kalkınma Ajansının hangi aşamada ve ne şekilde bir destek vereceğinin görüşülmesiyle toplantı sona erdi.