SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

ŞİMŞEK TARIM POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ

ŞİMŞEK TARIM POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ
Bu haber 14 Temmuz 2014 - 15:06 'de eklendi ve 371 kez görüntülendi.
21.DÖNEM EDİRNE MİLLETVEKİLİ ŞADAN ŞİMŞEK’İN
BASIN BİLDİRİSİ
Ülkemizi 12 yıldır yöneten iktidarın her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık alanındaki politikaları sonucu bitmiştir. Trakya’da çiftçimizin alnının terini ve emeğinin karşılığını verilmemesi manidardır. Böyle giderse  5 yıl içerisinde çiftçi diye kimse kalmayacaktır.
Bölgenin ilk hasadı olan BUĞDAY’da oynan oyunlar çiftçimizi çileden çıkarmıştır. TMO’nun açılmaması, dışarıdan buğday getirilmesi de tuzu biberi olmuştur. Hasat zamanı çiftçinin içerisinde bulunduğu ekonomik sorunları söyleme dökmek, sorunu çözmek değildir. Kimse kendini bu durumdan masum gösteremez. Çiftçimizin emeğini korumak, alnının terinin karşılığını verilmesini sağlam asil görevidir. Çiftçinin sayesinde sırça köşklerinde oturulacak, sütünden, yağından, etinden faydalanacaksınız, ondan sonra sessizliğe bürüneceksiniz. Fırtına dindikten sonra dışarı çıkacaksınız. Çiftçilerimizin bu sessizliğe iyi alamet değildir.
İktidarın uyguladığı yanlış tarım politikaları sayesinde, dışa bağımlı hale gelmiş, çiftçi ürettiğinin karşılığını alamamıştır. Başta Siyasiler, seçilmişler olmak üzere, Üretici birliklerimiz, Ziraat Odalarımız, Ziraat Fakültesinin değerli hocaları da söylemlerden öte bir şey yapamaz durumdadır.
Daha önce, mercimek, et, pirinç, kuru fasülye derken şimdi de Bölgenin ilk hasadı olan BUĞDAY’da oynanıyor. Rantçılar yine sahnededir. Bunlar Ticaret ve Siyaseti bir birine içene katmıştır. Rantçılar para kazanmak için ilk önce Siyasete daha sonra ise Ticarete girmiş, siyasi makamlarını kullanarak haksız kazanç sağlamaktadırlar. Bugün sıfır gümrüksüz pirinç ithal edilmektedir.
2006 yılından beri Tarım ve Hayvancılık konusunda açıklamalarda bulunarak, uygulanan politikaların yanlış olduğunu beyan ettim. Geldiğimiz nokta her zamanki gibi günü kurtaran, bakınız ülkede gıda, tarım ve hayvancılık bakanı var edası ile basın toplantısı yaparak, söylem yapma zamanı değildir.
Muhalefet partilerine, sesleniyorum..Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı hakkında gen soru, ülkemizdeki tarım ve hayvancılık sektörünün geldiği durumu için araştırma önergesi, gıda ürün fiyatlarından haksız kazanç sağlayanlar için araştırma önergesi, Ziraat Fakültelerinde görev yapan, dersleri askıya alan, araştırma yapmayan, sektörün gelişmesine katkıda bulunmayan, yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltan röportajlar veren, düzmece gıda raporlarına imza atan, öğretim görevliler ve yetkililer hakkında araştırma önergesi veriniz. bakın altında kimler çıkacak..
Ülkemizde; Gıda fiyatlarında haksız kazanç sağlanmasına, siyaset ile ticari çıkar haline getirenlere, rant sağlayanlara göz yumduğundan, gıda laboratuvarlarında sağlıksız ürünler tespit edilmesine rağmen, gerekli cezaların uygulanmadığından, gerekli denetimlerin yapılmadığından, köylerde bulunan ziraat mühendislerini verimli kullanmadığından, tarım ve hayvancılığı bitme noktasına, dışa bağımlı hale getirdiğinden, çiftçinin alın terini karşılığı almasına engel olduğundan, çiftçinin tarlasını satar duruma getirdiğinden, GIDA, TARIM VE  HAYVANCILIK BAKANINI İSTİFAYA davet ediyorum..
Kamuoyuna duyurulmasını rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim..

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA