Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
19:22 - Lüleburgaz Belediyesi’nden dopdolu yarıyıl etkinlikleri
17:52 - Kapalı Otoparklar Haricindeki Parkomat Alanları 3 Gün Ücretsiz Olacak
17:02 - Müze Keşan Sömestr Tatilinde Atölyeleri ile Bir Başka Güzel Olacak!
12:35 - İpsala’da kar yağışı hayatı etkiliyor.
22:42 - Önder Can Spor Kulübü Karatecileri göz doldurdu
17:29 - Belediye ekipleri, topyekun sahada
17:25 - GÜRBÜZ: “BU ÜCRET HALKIMIZI DAHA DA YOKSULLAŞTIRIR”
20:56 - Edirne U-18 ligi’nde Keşanspor rakibi Aşçıoğlu’nu 9-0 mağlup etti
22:09 - Keşanspor’da 4 yeni transfer
18:54 - Keşanspor’da komanda eğitimi…!
Ege Denizi´nin kuzeyinde yer alan Saros Körfezi´nin su altı zenginlikleri, amatör ve profesyonel dalgıçları bölgeye çekiyor.
Çeşitli deniz canlıları ve güzellikleriyle su altı dünyasının vazgeçilmez mekanları arasında yer alan Saros Körfezi son yıllarda dalgıçların uğrak yeri oldu.
Saros Körfezi, 144 çeşit balık, 78 tür deniz bitkisi ve 34 tür süngere evsahipliği yapan, su altı zenginlikleri ile dolu ve sualtı etkinlikleri ile ilgilenenler için oldukça önemli bir bölge.
Saros körfezi, kendi kendini temizlemesi ve etrafında yoğun yerleşimlerin bulunmaması nedeni ile kirlenmeyen nadir denizlerden birisi .
Su altı zenginlikleriyle ünlü Saros Körfezi, son yıllarda dalgıçların ve meraklılarının gözdesi oldu.
-Eşsiz güzellikleri yakından görme fırsatı yakalayanlar için de Saros Körfezi ayrı bir anlam taşıyor.Türkiye’nin ilk su altı tarih müzesi de dalgıçların ziyaret ettiği noktalardan biri haline geldi
Körfeze hafta sonları gelen dalgıçlar şöyle konuşuyor:”Saros’u tercih etmemizdeki temel nedenlerden biri ulaşım olarak İstanbul’a yakın mesafede olması.Ayrıca doğal güzellik ve su altındaki noktalar açısından zengin bir içeriğe sahip.yaklaşık 12 tane değişik noktalar var.Örneğin dünyada sayılı olan Çanakkale Resifleri dediğimiz Çanakkale Su Altı Müzesi mevcut 18 metrede. 35 metrelerde gemi batığımız var.Bunun gibi çeşitli dalış noktalarımızda, çeşitli güzellikleri daha net bir şekilde Saros’da keşfedebiliyoruz.”
– Saros Körfezi dalgıçların adeta eğitim alanı. Yeni dalgıçlığa başlayanlar ilk dalışlarını burada gerçekleştiriyorlar.
Saros Körfezi’nin kendi kendini temizleme özelliği ile de tanındığını dile getiren dalgıç Arif Dal,”Suyun altı gayet güzel, görüş harika. Güzel bir eğitim oldu.Saros hem bot dalışları için hem tekne dalışları için bir çok nokta var.Ayni zamanda kendi kendini temizleyebilen dünyada sayılı denizlerden bir tanesi.Noktalarımız sadece burayla sınırlı değil,burada sadece eğitim dalışlarını yapıyoruz.Hem metre olarak hem de aşağısı kumluk daha uygun eğitimler için.Fakat bot ve tekne ile yaklaşık 8 tane dalış noktamız var. Su altı inanılmaz canlıdır.Hem su altı fauanası hem florası yani Türkiye’de çok rahat bir şekilde çeşitli yerlerde görebileceğiniz bütün canlıları burada görebiliyorsunuz.”
-Dalgıç olmak bayanlar içinde ayrı bir tutku.
Körfezde bayan dalgıçlar da su altı güzelliklerini görme fırsatı yakalıyor.
Bayan dalgım Hafize Gök’te denzi altında renki balıklar bulunduğuna işaret ederek:”Suyun altı bambaşka bir dünya gibi yani. Yüzüstü gibi değil nefes alışınız bile çok değişik.”
-Eşsiz güzellikleri yakından görme fırsatı yakalayanlar için de Saros Körfezi ayrı bir anlam taşıyor.