SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

Özgen:Pancarın getirisi fazla

Özgen:Pancarın getirisi fazla
Bu haber 28 Ekim 2017 - 14:10 'de eklendi ve 221 kez görüntülendi.

“Pancarın getirisi diğer

ürünlere göre daha fazla”

 

S.S. Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı,  Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ramis Özgen yaptığı açıklamada; pancar ekimleri ve fabrikanın çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

“Fabrikanın açılmasında, en büyük

özveriyi çiftçilerimiz yapmıştır”

Alpullu Şeker Fabrikası’nın 4 yıl aradan sonra yeniden faaliyete geçtiğini hatırlatarak, sözlerine başlayan Özgen, şunları söyledi: “Fabrikanın açılmasına kooperatif öncülük yaptı ancak, en büyük özveriyi çiftçilerimiz yapmıştır. Eğer biz, 100 bin ton kotasını aşmamış olsaydık, fabrika yine açılmayacaktı. Fabrikanın açılmasında katkı sağlayan çiftçilerimize, bölge milletvekillerine ve taşın altına elini koyan herkese teşekkür ediyorum. Fabrikanın faaliyete geçmesiyle birlikte bölgede ciddi bir hareketlilik yaşanmaya başladı ve herkes bayram yaptı. Çiftçinin mutlak suretle pancar ekmesi gerekiyor. Çünkü pancarın diğer ürünlere göre, getirisi daha fazladır.”

“Büyük şehirlere gidenlerin

bir kısmı geriye dönecektir”

Pancar ekimlerinin 2 kat artması durumunda bölgede göçün duracağını ifade eden Ramis Özgen, “Bölgemizden çalışmak için büyük şehirlere gidenlerin bir kısmının geriye döneceğine inanıyorum. Bundan ötürü de, pancar ekimlerini artırmalıyız. Fabrikamız 4 yıl boyunca çalışmadığından ötürü yenilenme ve bir takım tamirat işlemleri olacaktır. Ama durumlar yinede iyi. Ayrıca, vatandaşlarımız gelecek yıl 200 bin tonluk ekim yapacağının taahhüdünü verdi. Biz, çiftçinin her zaman olduğu gibi yine hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Kantarlar açılmadı ama açılması için gerekli mücadeleyi vereceğiz. Kantarların açılmasıyla birlikte, üretimin 400 bin tona ulaşacağını düşünüyorum.” dedi.

“Kota olayının çıkmasıyla birlikte insanlar küstü”

Pancar ekimlerinde geçmiş yıllarda 400 bin-500 bin ton ürün elde edildiğini hatırlatarak, sözlerine devam eden Özgen, şunları söyledi: “Bende yıllardan bu yana pancar ekimi yaparım. Ama kota olayının çıkmasıyla birlikte insanlar küstü. Örnek vermek gerekirse; 10 dekar yerin varsa, 4 dekarına pancar ekimi yapabileceğini ancak, 6 dekarına ekim yapılamayacağı dile getirilerek, küstürüldü. İnsanlarda ekmemeye başladı. Bundan ötürü de, kota 35 bin tona kadar düştü. Pancar gelmemesi nedeniyle fabrika kapatılmak zorunda kalmıştı. Şimdi de, yeniden açılma yönünde karar alındı. Bundan ötürü de, çiftçimize teşekkür ediyoruz.”

Ramis Özgen, sözlerini “İnsan sağlığına zararlı olan nişasta bazlı şekerin önüne geçilmesi için yetkililerin gerekli adımları atmasını bekliyoruz.” diyerek tamamladı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA