Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
22:52 - CHP TEKİRDAĞ VEKİLİ AYGUN’DAN ERGENE VE MARMARA DENİZİ UYARISI: “ERGENE, KÖMÜR AKIYOR”
21:20 - Annelerin Tercihi Ahşap Oyuncaklar
20:51 - “Duyarlılıklarım” resim sergisi AKM’de açıldı
20:42 - ATM’de bulduğu 5 bin 380 TL’yi sahibine teslim etti
00:17 - LogD, Yeşil Lojistik Belgesi almak isteyen işletmelere Yeşil Paketleme çözümleri sağlıyor
00:14 - Dr. Tütüncü: “Esnaf kepenk kapatıyor”
00:03 - Süloğlu Belediyesi Durakları Yeniledi
23:59 - DOÇEK SÜLEYMANPAŞA VOLEYBOL TAKIMINI MİSAFİR ETTİ
Atığını kiloyla getir, puan kazan
Lüleburgaz Belediyesi sıfır atık hedefi doğrultusunda mobil atık toplama hizmetini 7 Şubat tarihinde devreye sokuyor. Belirli bir program dahilinde mahalleleri gezecek mobil ekipler vatandaşlardan plastik, metal, karton atık, karışık, kağıt ve atık yağ gibi atıkları kilogram başına ücretle toplayacak. Mobil atık aracına atıklarını getiren vatandaşların belediye tarafından temin edilen kartlarına kilogram ya da litre başına TL karşılığı olan puanlar yüklenecek.
Lüleburgaz Belediyesi sıfır atık hedefi doğrultusunda hizmete sunduğu Akıllı Atık Tanıma Sistemi’ni genişletiyor. Bu kapsamda her mahallede haftanın belirli günleri mobil atık toplama hizmeti başlıyor. Son hazırlıkların tamamlandığı mobil atık toplama hizmetiyle birlikte mobil atık toplama aracı belirli bir program doğrultusunda mahalleleri gezecek.
İlk mahalleler Hürriyet ve Gençlik!
Uygulama kapsamında vatandaşlardan atık toplanacak ilk mahalleler Hürriyet ve Gençlik Mahalleleri olacak. Mobil ekipler 7 Şubat günü 09.00 ile 12.30 arasında Hürriyet, 13.30 ile 16.30 arasında ise Gençlik Mahallesi Muhtarlığı yanında vatandaşlardan puan karşılığı atık toplayacak.
Kartı olmayana kart verilecek
Bununla birlikte atıkları ayrıştırdığı halde kartı olmayan vatandaşlar mobil ekiplerden geri dönüşüm kartlarını alabilecek. Mobil ekipler aracılığıyla alınan atıklara verilen TL karşılığındaki puanlar ise 24 saat içerisinde vatandaşın kartına yüklenecek.
Atığını getir puanını kazan!
Evlerinde metal, plastik, kağıt, atık yağ gibi atıklarını ayrıştıran vatandaşlar, mobil atık toplama aracına atıklarını bırakabilecek. Mobil atık toplama aracına verilen her atığın cinsine göre vatandaşa belediye tarafından verilen alışveriş kartına puan yüklenecek. Vatandaşlar yüklenecek puanlarla dilediği gibi harcama yapabilecek.
Hangi atık ne kadar?
Atıklara TL karşılığında verilecek puanlar ise belirlendi. Bu kapsamda kilogram ya da litre başına ücret listesi şöyle;
Plastik: 2 TL
Metal: 2 TL
Karton atık: 1 TL
Karışık (Plastik, metal, cam): 50 kuruş