Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
18:19 - Başkan Özcan, merak edilenleri açıkladı…
13:47 - Dr. Vedat’ın Anısına
00:09 - Diyabetik ayak bakımında geç kalmayın
21:45 - BAŞKAN GENCAN AKIN: “Bu ülke bunları hak etmiyor”
00:26 - Müze Keşan’da Ağaç Kesimi İddialarına Yanıt: “Ağaç Yoğun Kar Yağışına Dayanamadı”
00:11 - Uyuşturucudan 10 yıl hapis cezası olan bir kişi yakalandı
15:15 - İpsala Gümrük Kapısı’ndan geçen yıl 3 milyon kişi geçti
20:48 - CHP Keşan’dan gündeme dair açıklamalar
20:44 - Uyuşturucudan 14 yıl 2 ay hapis cezası olan bir kişi yakalandı
Yüksel Alioğlu; “İş müfettişlerince yapılan denetimlerde belgesiz her bir çalışana, her bir ay için 500 TL idari para cezası kesilecek. 40 meslek için denetimler 1 Ocak 2017’de başlıyor.”
Keşan TSO (Keşan Ticaret ve Sanayi Odası) Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, 1 Mayıs 2015 tarihinde yürürlüğe giren yasayla, şu an tehlikeli ve çok tehlikeli 48 işte mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu hale geldiğini ve 1 Ocak itibariyle denetimlerin başlayacağını dile getirerek, üyelerin mağduriyet yaşamamaları için Keşan TSO’ya ivedilikle müracaat etmeleri gerektiğini belirtti.
2017 Ocak ayı itibariyle denetimler başlıyor…
Alioğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “5544 sayılı MYK Kanunu ile Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale geldi. Tehlikeli ve çok tehlikeli işler sınıfına giren 48 meslekte çalışanların gerekli belgeleri almaları konusunda mecburiyet getirildiğini tekrar hatırlatmak istiyoruz. Bilindiği üzere bu konuda 2016 yılı içinde bilgilendirme toplantıları düzenleyerek farkındalık yaratmaya çalıştık. İşin ciddiyetini kavramamız gerekiyor. 2017 Ocak ayı itibariyle denetimler başlıyor ve herkes yaptığı işle ilgili belge sahibi olmak zorunda.”
Belgesiz her bir çalışana, her bir ay için 500 TL idari para cezası kesilecek…
Yüksel Alioğlu, iş müfettişlerince yapılan denetimlerde belgesiz her bir çalışana, her bir ay için 500 TL idari para cezası kesileceğine ve 40 meslek için denetimlerin 1 Ocak 2017’de başlayacağına dikkat çekerek açıklamasına şöyle devam etti;
Keşan TSO, MEYBEM işbirliğiyle belgelendirme yapacak…
“TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) bünyesinde faaliyet gösteren MEYBEM (Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş.) işbirliğiyle, uluslararası geçerliliği de olan bir belgeye sahip olmak isteyenlerin mağduriyet yaşamamaları için ivedilikte odamıza başvuru yapmaları gerekmektedir. Belgelendirmede SGK Teşvikleri konusunda da avantajlar mevcut, mevcut çalışan belge alırsa, firma SGK işveren primini 12 ay boyunca ödemiyor. Yeni istihdam da ise; belgesi olan işçi işe alınırsa, firma SGK işveren primini 54 ay boyunca ödemeyecek.”
Yüksel Alioğlu açıklamasının sonunda, tehlikeli ve çok tehlikeli meslek gruplarında bulunan işçi ve işverenleri belgelerini almaları konusunda uyararak, konunun dikkate alınması gerektiğini ve ivedilikle Keşan TSO’ya başvuru yapılması gerektiğini söyledi.