SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

Mehmet Özcan’dan Engelliler Günü açıklaması

Mehmet Özcan’dan Engelliler Günü açıklaması
Bu haber 09 Mayıs 2018 - 18:03 'de eklendi ve 192 kez görüntülendi.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak Engelliler Haftası ile ilgili bir açıklama yaptı. Özcan’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle;

“Topluluklarda yaşayan insanların tamamının sağlıklı olması insanın doğası gereği mümkün değildir, mutlaka çeşitli özürleri olan engelliler bulunacaktır, bu insanlarımızı topluma kazandırmak, katılımcı ve üreten insanlar haline getirmek biz diğer bireylerin en önemli görevleri arasında yer almaktadır. Bunun da kamunun ve çeşitli alanlarda örgütlenmiş demokratik kuruluşların düzenlemeleri ve çalışmaları ile mümkün olacağı inancındayım. Bugün ülkemizde 10 milyona yakın engelli insanımız yaşamaktadır, bir kısmı zihinsel bir kısmı da bedensel engellilerdir. Bilinen bu rakamın harici ailelerce toplumdan saklanan kayıtlara geçmemiş engellilerimiz bulunmaktadır.  Engellilerin toplumsal yaşama katılması için gösterilen çabalarda, yalnızca engelli yurttaşlara değil, uzman eğitici kadroya ve ailelere de büyük görev düşmektedir. Engelli yurttaşlarımıza çalışma fırsatı verilerek yaşamlarını başkalarına bağımlı olmadan sürdürmeleri de sağlanmalıdır. Bunun için yasal düzenlemelerin etkin bir şekilde hayata geçirilmesi gerekmektedir. Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı, aksine, engelinden dolayı hiçbir olanaktan yoksun kalmamasına özen gösterilmeli, onlara sevgiyle kucak açılmalıdır. Bu yönde atılacak her adım, engellilerimizin yaşamdan tat almalarını ve yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağlayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm engellilerimizin Engelliler Haftası’nı kutluyor “Bir gün değil her gün yanınızdayız diyerek selam ve sevgilerimi sunuyorum.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA