Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
14:09 - ZAFER PARTİSİ KEŞAN İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASIDIR
11:56 - Sünnet nasıl yapılmalıdır ?
11:47 - SAADET PARTİSİ EDİRNE TEŞKİLATINDAN AKALIN’A ZİYARET
11:46 - Keşan Trafiğine Çözüm Geliyor: Çevre Yolu Projesi İçin İlk Adım Atıldı
11:42 - Sevgi Mutfağı’ndan 514 bin 167 kap sıcak yemek
20:35 - Şüphe üzerine arandı. 5 yıl 8 ay hapis cezası ortaya çıktı
19:51 - FOTOĞRAF SANATÇISI OYUNCU BARIŞ KERİM CESUR TEKİRDAĞ’A GELİYOR
23:03 - Keşanspor’u hakemler yaktı.
17:27 - Hekim ve Sağlık Sistemi
17:23 - Gündoğdu: Trakya çiftçisi yeteri kadar desteklenmiyor
Milli Eğitim ve Trakya Kalkınma Ajansının birlikte hazırladığı “Bir Fikrim Var” projesinin üçüncü yılında Malkara Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri gerçekleştirdikleri projeleri ile oldukça iddialılar.
Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul yönetimi öğrencilerinin iddialı olduğu Otokontrollü Trafik Işıkları Projesi için öğrencilerinin 1 yıldır çalıştıklarını, araştırdıklarını, okuduklarını, sorguladıklarını belirterek “ Bir Fikrim Var “ yarışmasında Tekirdağ il genelinde ilk 8 e kaldık. Bundan sonrası final ve birincilik. Bizlerin hedefi de birincilik. Öğrencilerimize ve projemize güveniyoruz.” Dediler.
Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ‘ Bir Fikrim Var’ projesinde yarışacakları projeyi şu şekilde anlattılar.
“OTOKONTROLLÜ TRAFİK IŞIKLARI
Çeşitli nedenlerle tesis edilen trafik ışıklı kavşaklar pek çok pozitif etkilerinin yanında araçları durdurarak geciktirmek gibi negatif bir etkiye de sahiptir. Bu gecikmelerin minimize edilmesi şüphesiz sinyal zamanlamasının doğru hesaplanmasına bağlıdır.
Başarıyla tamamladığımız bu çalışmada dört yol kavşağındaki her bir yöndeki araç sayıları baz alınarak otokontrollü trafik ışıkları sinyalizasyon sistemi oluşturulmuştur. Sensörlerden gelen veriler ile araçları saydırdığımız bu sistem PIC (mikrodenetleyici) vasıtasıyla değerlendirilip, trafik yoğunluğunun çok olduğu bölgeyi rahatlatarak, kavşağın daha verimli kullanılması için modellenmiştir.
Çalışmamızda kavşakta oluşacak bazı sorunlara çözüm üretilmesi dolayısıyla gereksiz zaman ve maddi kayıpların önüne geçilmesi amaçlanmıştır. Özellikle büyük şehirlerdeki trafik sıkışıklığının sosyal yaşama olumsuz etkisi en aza inecek, insanların stresten uzak, huzurlu bir şekilde yolculuk etmeleri sağlanacaktır.”