SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

Keşanlı Tarihçi Dr. Fatma ÇALİK ORHUN’dan ikinci Keşan Kitabı

Keşanlı Tarihçi Dr. Fatma ÇALİK ORHUN’dan ikinci Keşan Kitabı
Bu haber 12 Ocak 2022 - 21:27 'de eklendi ve 381 kez görüntülendi.

Keşan’ın kurtuluşunun 100. Yıla armağan kitabı

2022 yılı Trakya ve Keşan’ın düşman işgalinden kurtulup özgürlüğe kavuştuğu şanlı mücadelenin 100. Yılıdır.Türk İstiklal Harbi Türklerin emperyalizme karşı vermiş olduğu  büyük mücadele büyük bir coşkuyla kutlanmayı haketmektedir. Türk İstiklal Harbi sırasında Türk halkı imkansızlıklara rağmen ve çok ağır şartlarda dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir mücadele vermişlerdir. Keşan Araştırmaları- Keşan’ın Kurtuluşunun 100. Yılına Armağan- başlıklı bu çalışmamız bu şanlı mücadelenin aziz hatırasına hazırlandı.

Editörlüğünü üstlendiğim Keşan Araştırmaları- Keşan’ın Kurtuluşunun 100. Yılına Armağan başlıklı çalışma beş bölümden oluşmakta ve Keşan’ı tarihi, coğrafyası, mimari, turizm ve sosyal bilimlerde Keşan üzerine başlıklarından oluşmakta. Otuzdan fazla akademisyenin yer aldığı bu çalışmayla Keşan’a dair bütüncül ve orijinal  araştırma yapmayı hedefledik. Elbette ki bir şehri sadece tarihçilerin araştırması mümkün değildir. Şehirler; meydanları, sokakları, mahalleleri, anıtları, çarşıları, ekonomileri, ekonomik ve siyasi faaliyetleri, coğrafyası ve insanıyla bir bütünlük arz etmektedir. Bu yüzdendir ki şehri anlamak için insanla uğraşan tüm bilimlerin çalışmalarına ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca ilk kitabım Arşiv Vesikaları ve Salnameler Işığında Keşan Tarihi’ni hazırlarken Keşanla ilgili hiçbir çalışmanın yapılmadığını gördüm böylelikle hem bundan sonra yapılacak çalışmalara kapı aralaması hem de yeni çalışmalar için bir motivasyon olmasını istedim. Keşan Araştırmaları- Keşan’ın Kurtuluşunun 100. Yılına Armağanisimli çalışma bu iki  düşüncenin bir ürünü olarak ortaya çıktı.

Çalışmanın içerisinde Keşan’da yeni faaliyete geçen ve tarihi bir değer olan Keşan Sanat Evi’nin mimari açıdan incelenmesi yapıldı. Yada Keşan’ın Osmanlı dönemine ait en eski tarihi içeren bir anlamda Keşan’ın kuruluşunu anlatan çalışma mevcut. Yine Osmanlı dönemin ana kaynakları incelenerek Keşan’ın tarihi incelendi. Bu vesileyle katkı sunan tüm akademisyenlere tekrar teşekkür ederim. Kent çalışmalarına kurumların desteği çok kıymetli. Bu çalışmayı destekleyerek benle birlikte editörlük görevini üstlenen kendisi de Keşanlı olan Burak İşçimen’e ve kitabın basımını üstlenen Trakya Üniversitesi’ne ayrıca teşekkür ederim.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA