Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
16:58 - AK Parti’de yönetim kurulu üyeleri belirlendi
13:48 - Gaytancıoğlu:”ÖNCE BUĞDAY, SONRA AYÇİÇEĞİ ŞIMDİ DE ÇELTİKTE HAYAL KIRIKLIĞI FİYATI
13:43 - Belediye üniversiteye başlayacak genç kızlara ücretsiz kıyafet dağıtıyor
22:48 - İpsala Gümrük Kapısı’nda olay… Valilik açıklama yaptı
22:11 - Polisi görünce kaçtı ama yakalanınca üzerinden tabanca çıktı
22:39 - Keşan Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Keşan TSO “2.Uluslararası Coğrafi işaretler Zirvesi”ne katıldı
Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Ankara’da gerçekleşen 2.Uluslararası Coğrafi işaretler Zirvesi’nde Coğrafi İşaretli ürünlerini tanıttı. Ankara’da gerçekleşen 2.Uluslararası Coğrafi işaretler Zirvesi’nde Keşan TSO yine ilgi odağıydı.
Ankara Ticaret Odası (ATO) organizasyonunda, Türkiye’nin coğrafi işaret potansiyelini harekete geçirilmesi amacıyla 2.’si düzenlenen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın eşi Emine Erdoğan ve T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımı ile 19-20-21 Eylül tarihlerinde ATO Congresium’da gerçekleşti.
Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Millet vekili Orhan Çakırlar, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar,Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Orkun Özkaya, Keşan Ticaret ve sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret Borsası Başkanı Necmettin Kaymaz İle İpsala Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Girgin de etkinliğe katıldı.
EMİNE ERDOĞAN KEŞAN TSO STANDINI ZİYARET ETTİ
Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan, Coğrafi İşaretler Zirvesi’nde Keşan Ticaret ve Sanayi Odası standını ziyaret etti. Erdoğan, İpsala Pirinci Pilavı lezzetlerine tam not verirken, Emine Erdoğan’a Keşan TSO’nun coğrafi işaretli ürünü “İpsala Pirinci” hediye edildi.
Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Tarafından; coğrafi işaretli ürünler İpsala Pirinci ve Keşan Satır Eti, coğrafi işaret değerlendirme süreci devam eden Siğilli bamyası, Çeribaşı kirazı, Mahmutköy fasulyesi, Korudağ balı, Mediciye kavunu ayrıca Keşan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından AB sürecinde olan İpsala pirinci katılımcılara tanıtıldı.
Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı yaptığı açıklamada; “Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası ve İpsala Ticaret Borsası birlikteliğinde, Başta Edirne Valimiz Sayın Ekrem Canalp’e, Ak parti Millet vekili Dr. Fatma Aksal’a, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’na, İYİ Parti Millletvekili Orhan Çakırlar’a, Keşan Kaymakamı Nuri Özder’e, İpsala Kaymakamı Enis Arslantatar’a, Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer’e, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na, İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal’a, Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç’e, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’e, Trakya Kalkınma Ajansı Bölge Sorumlusu Bahar Manav’a, İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt’a, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Salih Akbulut’a, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt’a, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık’a öncelikle sonsuz teşekkürlerimi iletirim.”dedi.
Sözlerine devam eden Şapçı “2. Coğrafi Ürünler Zirvesi”nde tüm bölgemizin kurum ve kuruluşlarının birlik beraberlik içerisinde tüm gayretleriyle bölgemiz için çalıştığını görmek bizleri daha da motive etti. Bölgemiz için o şu bu ayrımı olmadan tek bir ses ve tek bir bilek olabilmemiz tüm bölgelerce takdir ile karşılandı. Bu bağlamda 3 oda ve borsamız olarak bölgemize ait olan “İpsala Pirinci” ve “Keşan Satır Eti” coğrafi işaretli ürünlerimizi laiği ile tanıttığımıza inanarak en kısa zamanda Siğilli bamyası, Çeribaşı kirazı, Mahmutköy fasulyesi, Korudağ balı, Mediciye kavunu ve AB tescilli İpsala pirinci coğrafi işaretler için tüm paydaşlarımızla üzerimize düşen yüksek sorumluluklarla birlik ve beraberlik içinde çalışıp bölgemize yeni marka ürünler kazandıracağız. Daha önce de bahsettiğimiz gibi
coğrafi işaretlerimizin sayısının çoğalmasıyla marka bilincinin ve öneminin arttığı günümüzde kalitenin, lezzetin, doğallığın, yöreselliğin ve gelenekselliğin ön plana çıkması ve tercih sebebi olması; yakın gelecekte bölge üreticimize daha büyük getirisinin olacağını düşünerek markalarımıza aranan ürün niteliği sağlayacaktır.”dedi.