Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
00:58 - ‘Oniki Ada’daki Türk vakıf malları satılıyor ya da isimleri değiştiriliyor’
00:40 - ATATÜRK HAVAALANI’NI YIKMAK TRAKYA’YI YUNAN’A TESLİM ETMEKTİR
00:24 - Çocuklar, Keşan Belediyesi’nin Çocuk Oyunları ve Kukla Festivali’ni çok sevdi
00:08 - ONCE UPON A TİME İLHAN KARAÇAY (Bir zamanlar İlhan Karaçay) Bir haberin geri çekiliş hikâyesi…
23:54 - SARDOS SEZONU PİKNİKLE KAPADI
14:44 - Keşan Belediyesi 1. Uçurtma Şenliği’nde 4 bin kişi keyifli bir pazar günü geçirdi
13:50 - 112 acil sağlık istasyonu yapılacak alandaki ağaçlar özenle sökülüyor
01:16 - İYİ PARTİ’den Bulgaristan Türklerine anlamlı ziyaret.
Türkiye ile Bulgaristan arasında yapılan Sınır Ötesi İşbirliği “Hayat Ağacı” programı sınır ötesi alanın turistik çekiciliğini arttırmak ekseninde uygulandı.
Kırklareli’nin İnece Belediyesi ile Bulgaristan Harmanlı Belediyesi, arasında CB005.2.21.103 INTERREG-IPP Sınır Ötesi İşbirliği Programı Bulgaristan-Türkiye 2014-2020 kapsamında, sözleşme PD-02-29-279/03.12.2019 kapsamında finanse edilen ” Hayat Ağacı ” programı, iki ülke vatandaşlarının t turizm, rekreasyon ve spor alanlarında gelişimine katkıda bulunmayı amaçladı.
Proje ile İnece ve Harmanlı Belediyelerine turistik tesisler ve spor alanları kazandırıldı.
Proje ile ilgili yapılan açıklama şöyle:” İnece Belediyesi – Türkiye tarafı lider ortak ve Harmanlı Belediyesi – Bulgaristan 2. Proje Ortağıdır. CB005.2.21.103 projesi Öncelik Ekseni- 2 Sürdürülebilir Turizm alanında 2.1. Doğal, kültürel ve tarihi mirasın ve ilgili altyapının daha iyi kullanılması yoluyla sınır ötesi alanın turistik çekiciliğini arttırmak özel ekseninde uygulanmıştır .
“Hayat Ağacı”projesinin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi, ref. CB005.2.21.103, her proje ortağının bölgeleri için ciddi bir sınır ötesi etkiye ve faydaya sahiptir. Bulgaristan ve Türkiye arasındaki sınır ötesi bölge, yüzyıllardır medeniyetlerin kavşağı olmuştur. Turizm ve ticaret ekonominin en gelişmiş iki sektörüdür. Bu projenin temel amacı, sınır ötesi alanda Avrupa toprak uyumunu güçlendirmek için İnece ve Harmanlı halklarının sürdürülebilir turizm alanında sınır ötesi işbirliği kapasitesini güçlendirmektir.
“Hayat Ağacı” Projesi, ref. CB005.2.21.103, programın dört ana kriterine tam olarak uyacak şekilde geliştirilmiştir – ortak kalkınma, ortak uygulama, ortak personel ve ortak finansman.
Ortak kalkınma, iki ortak ülkenin topraklarında planlanan ortak faaliyetlerin yanı sıra, faydalanıcıların her birinin temsilcileri ile ortak bir ekip aracılığıyla ortak proje yönetimi ve dengeli bir kaynak tahsisi ile ortak bir proje bütçesi eşlik eder.
Projenin uygulanması ile birlikte 2 belediye için 2 adet yeni turistik tesis sağlanmıştır (1 adet Inece ve 1 adet Harmanlı’da); İnece’deki yeni tesisler,
1 tribünlü basketbol,
1 satranç alanı ve çocuk oyun alanı
Giyinme odaları; tuvaletler
Pergolalar , 20 park yeri , aydınlatma, çöp kutuları, bisiklet yolu ve yürüyüş yolu Yapılan inşaat faaliyetleri sonucu 14-15.01.2022 tarihinde İnece’de her iki ülkeden medya , yerel yetkililer , bölgesel yetkililer , Turizm STK , Turizm KOBİ , kültür/müze uzmanları ve halkın katılımı ile ‘’Ortak Seminer’’ düzenlendi . Yapılan seminerin ardından 17.01.2022 tarihinde partnerlerimiz ve halkın katılımı ile resmi açılışımız gerçekleşti . Projemiz sayesinde yapılan yeni tesis ve yollar, tarihi turistik alana yapılan ziyaretleri artıracak, turistlerin daha uzun süre eğlenmelerini sağlayacaktır.
Bu yayın Avrupa Birliği tarafından Interreg-IPP Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı 2014-2020, CCİ No 2014TC16I5CB005 aracılığıyla desteklenmektedir. Yayının içeriği, İnece Belediyesi’nin sorumluluğundadır ve hiçbir şekilde Avrupa Birliği veya Programın Yönetim Otoritesinin görüşünün bir ifadesi olarak alınmamalıdır.”