SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

HATALARIN BEDELİNİ VATANDAŞ ÖDÜYOR!

HATALARIN BEDELİNİ VATANDAŞ ÖDÜYOR!
Bu haber 09 Ekim 2013 - 22:38 'de eklendi ve 179 kez görüntülendi.

 

Belediye yöneticilerinin „ben yaptım oldu bitti“ mantığı ile hareket ettiğini söyleyen Saadet Partisi Mahalli İdareler Başkanı Av. Sinan Tekin, „kim ne yaparsa yanına kar kalıyor“ dedi.

Av. Sinan Tekin, yaptığı açıklamada İster merkezi yönetimde, isterse yerel yönetimlerde görev üstlenmiş olanların „kul hakkı“na herkesten fazla dikkat etmesi gerekir. Bizim kültürümüzde makam ve mevkisi ne olursa olsun imkanların yerli yerinde kullanılması konusunda  kılı kırk yarması gerekir. Kul hakkını gözetmek ve adaletli olmak; toplum içindeki huzuru, kişilerin birbirine güvenini ve barışı sağlar. Toplumu birbirine kenetler“ dedi.

Idarecilerin  bu ölçülere dikkat etmediğine  işaret eden Av. Tekin,“bu konuda yaşanan onlarca olaydan birkaçını   örnek vermek istiyorum. Birincisi, geçtiğimiz yıllarda yeni Belediye binası trilyonlarca lira harcanarak yıllarca süren bir zamanda inşa edildi. Ancak ‚çok büyük oldu‘ bahanesi ile satıldı ve alanlar binayı yıktılar.  Belediye zarara uğratıldı.

İkincisi, geçtiğimiz yıl 2. Beyazıt Küllliyesi önündeki kaldırım anıtlar kurulunun görüşü alınmadan yapıldı. Sonrasında yıkılmak zorunda kalındı. Sonuçta Belediye zarar etti. Oysa ki özel müteşebbis bir müteahhide Anıtlar Kurulunun müsaadesi olmadan inşaat ruhsatı verilmiyor!

Üçüncüsü ise, Eski cami karşısındaki kavşağın bir bölümü geçtiğimiz günlerde sabit dubalarla  kapatıldı. Bir iki hafta sonra bu kez dubalar  söküldü.

Bu üç örnekte; araştırmadan, ehli ile istişare edilmeden yapılan bu işlerde Belediye zarara uğratılmış oldu. Tabi ki faturayı yine millet ödemek zorunda kaldı“ açıklamasını yaparak şu önerilerde bulundu;

„Bu konuda yasal bir düzenleme yapılmalı, yöneticilerin açık hatasından kaynaklanan zarar yönetici tarafından karşılansın. Örneğin hakimin yanlış verdiği karar veya tapu memurunun hatasından kaynaklanan zarar hakime veya tapu memuru‘na ödetilebiliyor.“ dedi.

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA