SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

Gürkan’a bombardıman

Gürkan’a bombardıman
Bu haber 23 Nisan 2015 - 22:17 'de eklendi ve 223 kez görüntülendi.

MHP Edirne 1. Sıra Milletvekili Adayı Gürsel Şimşek, geçtiğimiz hafta zabıtalarla yaşanan olayla ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı adeta bombardımana tuttu

Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta Saraçlar Caddesi’nde stant kuran MHP Edirne 1. Sıra Milletvekili Adayı Gürsel Şimşek ile Edirne Belediyesi zabıtaları arasında sorun olmuştu. Zabıtalar kanuna aykırı bir şekilde stant kurulmasını engellemiş ve polisin araya girmesiyle stant kurulmuştu. Konuyla ilgili Recep Gürkan, Şimşek hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Şimşek, parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla bu açıklamalara cevap verdi ve konuyla ilgili bilgiler paylaştı. Şimşek, “Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın, adayların halkın huzur ve refahını bozmamak yaya ve taşıt trafiğini engellememek koşulu ile önceden izin alınmaksızın tanıtım yeri açabileceklerine ve bu konuda çıkabilecek uyuşmazlıkların çözümünde ilçe seçim kurullarının yetkili olduğuna dahil açıklaması vardır. Tüm bunlara rağmen Gürkan, yetkisi olmadığı halde buna karşı durmaya çalışmıştır. Kendisini bizzat aramama rağmen sonuç alınamamıştır” dedi.

YÜKSELİŞİMİZDEN KORKUYOR

Şimşek, “Gürkan unutmasın ki seçimleri yönetme ve yürütme Edirne Belediye Başkanlığı görevleri arasında değildir. Gürkan yetki gaspına teşebbüs etmiş, YSK’nın ve il seçim kurulunun yetkilerini kendinde zannederek zabıta ekiplerine kanunsuz emir vermiştir. Kendisini bu yanlış uygulamadan dolayı kınıyorum ve Edirne halkına şikayet ediyorum. Eğer zabıtaya bir görev verilmesi gerekiyorsa bu kararı seçim kurulu, belediye başkanlığına iletir. O da bu kararı adaya bildirilerek gerekli çalışmasının yaptırılmasını sağlar. bu durumda herkesin boynu kıldan incedir. üntü duyduğumu belirtmek istiyorum. Gürkan, Edirnelilikten bahsederek bölgesel ayrımcılık yapmaktadır. Ben 30 yıldır Edirne’de yaşıyorum, Edirne damadıyım. Edirne’de vergi ödüyorum, burada çalışıyorum, iş veriyorum. Hayatımı burada kazanıyorum. Gürkan’ın bu çabası MHP’nin yükselişinden korktuğu içindir. Ancak bu çırpınışları MHP’nin yükselişini durduramayacaktır” diye konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA