Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
23:29 - At arabası ile işyerinden malzeme çaldılar
22:26 - Sosyal Paylaşım Mağazası destek bekliyor
21:34 - CHP milletvekili aday adayı Çakır:”Gümbür gümbür geliyoruz.”
16:58 - ÖDÜLLÜ YAZAR BETÜL FIRAT’TAN 7. KİTAP
16:29 - EGD’de Sarılarlı güven tazeledi
23:35 - SÖZÜM GENÇLERE!
17:21 - Saide Yapıcı AK Parti’den aday adaylığı açıkladı
22:54 - TDP’Lİ AKGÜN BİR KONUŞTU PİR KONUŞTU: ARTIK KUTUPLAŞTIRMAYIN!
22:43 - TRAKYAKA ve TSO’ların Birlikte Yürüttüğü Projelerdeki İlerlemeler Ele Alındı
Güney Edirne Katı Atık Birliği Başkanı Erhan ENGİN ve yüklenici firma Atık Çevre Teknolojileri Tic. ve San. A.Ş.’nin patronlarından Raif ÖZTÜRK ile düzenli depolama sahasında gerçekleştirilen toplantı sonrasında yapılan çalışmaları yerinde incelemek amacıyla saha keşfinde bulundular.
Birlik Başkanı Erhan ENGİN, ” Yüklenici firmamız ile 2018 yılında imzalanan 25 yıllık ihalemizin ilk aşaması depo gazından enerji üretimiydi ve bu aşamayı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. 2020 yılının ekim ayından itibaren lisanslı bir şekilde depo gazından enerji üretimini gerçekleştirmekteyiz. Sorunsuz bir şekilde enerji üretimine devam eden tesisimi, şu ana kadar 2200 saatin üzerinde çalışarak 2 milyon kilowatt üzerinde elektrik üretmiştir. Daha çok enerji üretimi elde etmemiz için daha çok atığa ihtiyaç duymaktayız. Bunun için hem Saros bölgesinin atıklarının daha etkin toplanması hem de atıkların vahşi depolanması sonucu doğaya karşı yaratacağı olumsuz etkilerin önüne geçebilmek için Koruklu köyü bölgesinde geçici aktarma istasyonu projesi çalışmamız bulunmakta ve projemiz ihale aşamasındadır.
GÜNEKAB olarak, atıkların doğaya ve canlı sağlığına olumsuz etkilerinin önüne geçilmiş, düzenli depolamayla bölgemiz tanıştırılmıştır. Düzenli depolama içerisinde yer alan Tıbbı atık sterilizasyon ünitemizin de pandemi döneminde oluşan tıbbi atıkların bertarafında kullanılması, bulaşıcı hastalığın çevreye en az etkiyle yok edilmesini sağlamış ve salgının kontrolünde önemli bir rol oynamıştır. Bölge atıklarının çevreye zarar vermesinin önüne geçilerek toplanan çöplerden enerji üretilmeye başlanmış ve ardından sıra mekanik ayrıştırma ve kompost üretim tesisine gelmiştir. Bu tesisimizde bölgedeki çöplerin içerisinde doğaya yavaş karışan ve geri dönüşümü mümkün olan cam, kağıt, plastik gibi ürünlerin ayrıştırılması sağlanacak ve hem ülke ekonomimize hem de doğaya katkı sunacaktır. Hayırlısı ile Temmuz ayı içerisinde bölgemizde bu tesisimizin de faaliyete geçmesini bekliyoruz. Günekab olarak tesisimizin entegre hale gelmesi için tüm çalışmalarımız devam etmektedir.’’ İfadelerini kullandı.
25 yıllık ihalemizin ikinci aşaması olan mekanik ayırma ve kompost tesisinde sona gelindiği bilgisini veren Başkan ENGİN yüklenici firma Atık Çevre Teknolojileri Tic. ve San. A.Ş. taahhütlerini yerine getirdiklerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.