Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
01:11 - Keşan’da suya yüzde 40 zam…
00:40 - Keşan pazar günü karşılaşacağı Hendek maçına hazırlıklarını tamamladı.
23:27 - Keşan TSO Heyetinden Sırbistan ve Macaristan’a Sektörel Ticaret Gezisi
16:30 - MALKARA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU İLK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
17:05 - CHP TEKİRDAĞ VEKİLİ AYGUN, ÇORLU ATATÜRK HAVALİMANI SIKINTISINI GÜNDEME GETİRDİ:
16:55 - kIŞIN SICAK SU İLE BANYO YAPMAK EKZAMAYI TETİKLİYOR
17:37 - SAADET PARTİSİ EDİRNE TEŞKİLATINDAN AKALIN’A ZİYARET
17:34 - Ün Tarım Bakanı’na sordu:”Yurt dışından iade edilen ürünlerin ne kadarı imha ediliyor ?”
17:27 - YAKLAŞAN BOCUK GECESi COŞKUSU KARAAĞAÇ’TA SANATLA HAYAT BULDU
17:24 - TÜRKİYE’NİN EKONOMİK GERÇEKLERİ VE ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ: AKP İKTİDARININ 22 YILLIK KARNESİ
Güney Edirne Katı Atık Birliği Başkanı Erhan ENGİN ve yüklenici firma Atık Çevre Teknolojileri Tic. ve San. A.Ş.’nin patronlarından Raif ÖZTÜRK ile düzenli depolama sahasında gerçekleştirilen toplantı sonrasında yapılan çalışmaları yerinde incelemek amacıyla saha keşfinde bulundular.
Birlik Başkanı Erhan ENGİN, ” Yüklenici firmamız ile 2018 yılında imzalanan 25 yıllık ihalemizin ilk aşaması depo gazından enerji üretimiydi ve bu aşamayı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. 2020 yılının ekim ayından itibaren lisanslı bir şekilde depo gazından enerji üretimini gerçekleştirmekteyiz. Sorunsuz bir şekilde enerji üretimine devam eden tesisimi, şu ana kadar 2200 saatin üzerinde çalışarak 2 milyon kilowatt üzerinde elektrik üretmiştir. Daha çok enerji üretimi elde etmemiz için daha çok atığa ihtiyaç duymaktayız. Bunun için hem Saros bölgesinin atıklarının daha etkin toplanması hem de atıkların vahşi depolanması sonucu doğaya karşı yaratacağı olumsuz etkilerin önüne geçebilmek için Koruklu köyü bölgesinde geçici aktarma istasyonu projesi çalışmamız bulunmakta ve projemiz ihale aşamasındadır.
GÜNEKAB olarak, atıkların doğaya ve canlı sağlığına olumsuz etkilerinin önüne geçilmiş, düzenli depolamayla bölgemiz tanıştırılmıştır. Düzenli depolama içerisinde yer alan Tıbbı atık sterilizasyon ünitemizin de pandemi döneminde oluşan tıbbi atıkların bertarafında kullanılması, bulaşıcı hastalığın çevreye en az etkiyle yok edilmesini sağlamış ve salgının kontrolünde önemli bir rol oynamıştır. Bölge atıklarının çevreye zarar vermesinin önüne geçilerek toplanan çöplerden enerji üretilmeye başlanmış ve ardından sıra mekanik ayrıştırma ve kompost üretim tesisine gelmiştir. Bu tesisimizde bölgedeki çöplerin içerisinde doğaya yavaş karışan ve geri dönüşümü mümkün olan cam, kağıt, plastik gibi ürünlerin ayrıştırılması sağlanacak ve hem ülke ekonomimize hem de doğaya katkı sunacaktır. Hayırlısı ile Temmuz ayı içerisinde bölgemizde bu tesisimizin de faaliyete geçmesini bekliyoruz. Günekab olarak tesisimizin entegre hale gelmesi için tüm çalışmalarımız devam etmektedir.’’ İfadelerini kullandı.
25 yıllık ihalemizin ikinci aşaması olan mekanik ayırma ve kompost tesisinde sona gelindiği bilgisini veren Başkan ENGİN yüklenici firma Atık Çevre Teknolojileri Tic. ve San. A.Ş. taahhütlerini yerine getirdiklerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.