SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

GAZETECİLER FEDERASYONU SONUÇ BİLDİRGESİ

GAZETECİLER FEDERASYONU SONUÇ BİLDİRGESİ
Bu haber 02 Aralık 2014 - 22:25 'de eklendi ve 149 kez görüntülendi.

gazeteciler konfederasyonu sonuc bildirgesiGazeteciler Konfederasyonu’nun 2. Başkanlar Kurulu toplantısı 28-29-30 Kasım 2014 tarihlerinde Edirne Gazeteciler Derneği’nin ev sahipliğinde Edirne’de gerçekleştirildi. Toplantı sonrası 6 maddelik sonuç bildirgesi yayınlandı.

82 gazeteciler cemiyeti ve dernekleri ile bunları bünyesinde toplayan 8 federasyonun çatı örgütü olan Gazeteciler Konfederasyonu’nun başkanlar kurulu, ikinci toplantısını geniş bir katılımla yaptı. Margi Otel Salonları’nda yapılan toplantıya 8 federasyon başkanı, 69’u cemiyet ve dernek başkanı olmak üzere toplam 118 delege katıldı.

Toplantı sonucunda, kamuoyuna duyurulması

kararlaştırılan konular şöyle:

Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu’nun Siirt’te gerçekleştirilen 1. toplantısında gündeme getirilen, Çözüm Süreci’nde ‘barış dili’nin kullanılması önerisinin yerel basında destek gördüğü, bu söylemin gazetecilik dilinde kararlılıkla sürdürülmesi gerektiği vurgulandı.

Gazetecilik mesleğinin sorunlarının çözümü konusunda, bir önceki bildirgede tespit edilen ‘Basın Özgürlüğü, basın kuruluşlarında ve meslek örgütlerinde kurumsallaşma, basın ahlakı, çalışma koşulları ve sarı basın kartı olmayan gazetecilerin yıpranma hakkından faydalanamaması’ konularının takibinin yapıldığı ve bu yöndeki çalışmaların kararlılıkla sürdürülmesi gerektiği dile getirildi.

Anayasa’da basının özgür olduğu ve basının demokratik bir toplumda zorunlu ve ölçülü olmasının gerektiği açıkça yazılı olduğu anımsatılan Başkanlar Kurulu’nda, insan haklarını temel alan gelişmiş demokrasilerin olmazsa olmazlarının; Şeffaflık, toplumun bilgi edinme hakkı ve basın özgürlüğü olduğuna vurgu yapıldı. Başkanlar Kurulu, yayın yasağı yoluyla basının ve toplumun haber alma özgürlüğünün kısıtlanmaması gerektiği görüşünü savundu. Demokratik toplumda ancak istisna olması gereken yayın yasağı uygulamasının, ülkemizde genel bir kurala dönüşmemesi gerektiğinin altı çizildi.

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Sarı Basın Kartları Komisyonu’nda, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda, diğer basınla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında Konfederasyon ve bağlı federasyonların temsilcilerinin yer alması konusunda gerekli girişimlerin yapılması önerisinde bulunuldu.

Gazetecilik mesleğinin geliştirilmesi amacıyla, Konfederasyon öncülüğünde ‘medya etiği, pozitif habercilik ve mesleki eğitim’ çalıştaylarının düzenlenmesi kararı alındı.

Gazeteciler Konfederasyonu’nun siyaset üstü, tarafsız ve tüm meslektaşlarını kucaklayıcı bir anlayış içinde yola çıktığına yeniden vurgu yapılarak, bu ilkenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı.

Meslektaşlarımızın ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA