SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

ESDER’ in Geleneksel Kahvaltı Programı Kaldığı Yerden

ESDER’ in Geleneksel Kahvaltı Programı Kaldığı Yerden
Bu haber 22 Ekim 2013 - 23:26 'de eklendi ve 328 kez görüntülendi.

 

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği(ESDER)’nin her yıl kış ayı başlangıcında düzenlemiş olduğu ve mevsim boyunca devam eden geleneksel kahvaltı programının bu seneki ilk konuğu Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli oldu.
Esnaf ve Sanatkârlar Derneği her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm yönetim kurulu üyelerini farklı alanlardan uzmanlarla buluşturmaya devam ediyor. Her sene kış mevsimi başlangıcında yapılan geleneksel kahvaltı programının bu yılki konuğu Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli oldu. Mamak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Tevfik Bingöl’ün de katıldığı kahvaltı programı ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliği ile Tarihi Hamamönü Osman Bey Kafe’ de gerçekleştirildi.
ESDER yönetim kurulu üyeleri ile tanışan Genel Müdür Mustafa Kemal Biçerli şu sözleri dile getirdi;
“Bugün burada olmaktan, sizler gibi değerli esnaf ve sanatkârımızla tanışmaktan büyük gurur duydum. Hayat her daim devam ediyor, 2 günü eşit olan ziyandadır bu sözle değişim ve ilerlemenin sürekli olması gerektiğini düşünüyorum. Ülkemiz her açıdan gelişen, özellikle teknoloji başta olmak üzere her meslek kolunda sürekli yeniliklerin gündeme geldiği günümüzde kişinin kendisini yenilemesinin zaruri hale geldiği bir noktadayız. İnsanların yaşamını doğrudan ilgilendiren akla gelebilecek her konuda eğitim seviyesinin artırılması bunun da kişinin kendini geliştirmesi veya devletin bu boşluğu doldurmak için açtığı “Hayat Boyu Öğrenme” kapsamında açılacak kurslarla mümkün olabilecektir” dedi.
ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus ise hayatın her alanında yaşanan değişim ve gelişmenin esnaf ve sanatkarımız için de kaçınılmaz olduğunu, ayrıca Hayat Boyu Öğrenme ile esnafımıza verilecek mesleki eğitimin kalite standardını koruyan bir anlayışla yapılacağını dile getirdi.
Sözlerine şu şekilde devam eden Çelikus, “Bir mesleğe sahip olmak Ahilikte hiç kolay değildir. Sadece sermaye ile iş kurulur anlayışı maalesef bir yere kadar devam edebiliyor, hâlbuki biraz sabredip gerekli eğitimler alındıktan sonra meslek sahibi olmak Ahiliğin özünde vardır. Biz ESDER olarak her zaman esnaf ve sanatkârımızın yanındayız. Verilecek girişimcilik eğitimleri ile iş yerini açmak isteyen genç girişimci kardeşlerimize de gereken her türlü desteği sağlayacağız” dedi.

Kahvaltı programının sonunda ESDER ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında eğitim ile öğretimin önemini insanlara farklı yollarla anlatmanın daha iyi olacağı, bu sebeple ortak projelerin yapılmasıyla ilgili protokol yapılması kararı alındı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA