SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

EFSANE KORO 7. BULUŞMASINI EDİRNE’DE GERÇEKLEŞTİRİYOR

EFSANE KORO 7. BULUŞMASINI EDİRNE’DE GERÇEKLEŞTİRİYOR
Bu haber 20 Ocak 2016 - 13:43 'de eklendi ve 179 kez görüntülendi.

 

1985 – 1991 Yılları arasında şef Sinan METE yönetiminde Fırat Üniversitesi bünyesinde bulunan Fakülte ve Yüksekokul öğrencilerinden oluşan Türk Halk Müziği Korosu, mezuniyetlerinin 20. Yılında ilk buluşmasını İzmir Selçuk ilçesinde gerçekleştirmiştir. Şef Sinan METE’ nin İzmir’e tayin olması sonrasında üniversite korosunun etkinlikleri uzun yıllar yerel televizyonlarda gösterilmeye devam etmiş, bu nedenle de adı EFSANE KORO olarak kabul edilmiştir. İzmir- Selçuk buluşmasının ardından sırası ile Bolu Abant, Ankara Beypazarı, Adapazarı Sapanca, Samsun ve Elazığ buluşmalarının ardında bu yıl 23 – 24 Ocak tarihlerinde 7. Buluşmasını Edirne’de gerçekleştirecektir. Koro elemanları bu buluşmalarında hasret gidermekle birlikte buluşulan yörenin tarihi ve turistik yerlerini de ziyaret etme olanağı bulmaktadırlar.

2015 yılında 6. Buluşmasını mezun oldukları Üniversitenin bulunduğu Elazığ İlene yapan koro, Üniversiteyi ziyaret etmiş, öğretim üyeleri ile bir araya gelmiş, yıllarca sahneye çıktıkları kültür merkezinde mini bir konser vermişlerdir.

Koro 1989 yılında yapılan Üniversiteler arası Türk Halk Müziği Koro yarışmasında 3.  1990 yılında Ankara’da yapılan yarışmada ise 6. Olmuştur.

Koro Üniversiteye bağlı Muş, Bingöl ve Tunceli illerinde de birçok kez konserler vermiştir.

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA