Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
14:19 - Dış piyasalarda rekabeti artırmak kaliteli yönetimden geçiyor
14:14 - Başkan Erkiş Kılıçdaroğlu için mücadeleye devam ediyor
14:10 - BAŞKAN ENGİN: SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ 13. CUMHURBAŞKANI KILIÇDAROĞLU OLACAK!
16:15 - Sinan Ateş’in adının bir caddede yaşatılması önergesi…
16:15 - Baba oğul kalp krizinden hayatını kaybetti
13:09 - BAHAR VE ASTIM BAHARIN GELİŞİ ALLERJİDEN BELLİ OLUR
22:32 - CHP EDİRNE MİLLETVEKİLİ EDİZ ÜN 2.TUR’DA KAZANACAĞIZ 13. CUMHURBAŞKANIMIZ KEMAL KILIÇDAROĞLU OLACAK
21:45 - ‘Burada Turizm Çok’ Panelinde Antalya Turizmi Mercek Altına Alındı
12:23 - Bağımsız Arslan:”Şehrimin güzel insanlarına son sözüm, iyi ki varsınız, hepinizi çok seviyorum”.
150 yılı aşkın köklü geçmişiyle Türkiye’nin ilk sigorta şirketi olma unvanına sahip Generali Sigorta, Edirne’nin sigortacılık haritasını açıkladı. Generali Sigorta verilerine göre ilde genel portföy yaş ortalaması 46 olurken Edirnelilerin en çok tercih ettiği sigorta ise DASK olarak öne çıktı. DASK sigortasını kasko ve konut sigortaları takip etti.
Erkek müşteriler daha ağırlıklı olarak belirlendi
Generali Sigorta verilerine göre Edirne’de sigorta yaptıranların %56’lık büyük çoğunluğu 35-55 yaş aralığında yer alıyor. Sigorta yaptıranların cinsiyet dağılımına bakıldığında ise %65’i erkek ve %35’i kadın olmak üzere erkek müşterilerin daha ağırlıkta olduğu görülüyor.
Yenileme oranları yarı yarıya görünüyor
Araştırma sonuçlarında dikkat çeken bir diğer veri ise yenileme oranlarında göze çarpıyor. Edirneli Sigortalıların %50’si yeni müşteri, %50’si ise yenileme olarak görülüyor. Sigorta oranlarına bakıldığında, %40 ile en çok DASK sigortası yaptırılırken, onu %31 kasko ve %9 konut sigortası müşterileri takip ediyor.
Generali Sigorta verilerine göre Edirneliler ağırlıklı olarak acente kanalı ile sigorta yaptırıyorlar. Sigortalıların %76’sı acente müşterisi olurken onu %2 direkt kanal müşterileri takip ediyor.