Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
14:09 - ZAFER PARTİSİ KEŞAN İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASIDIR
11:56 - Sünnet nasıl yapılmalıdır ?
11:47 - SAADET PARTİSİ EDİRNE TEŞKİLATINDAN AKALIN’A ZİYARET
11:46 - Keşan Trafiğine Çözüm Geliyor: Çevre Yolu Projesi İçin İlk Adım Atıldı
11:42 - Sevgi Mutfağı’ndan 514 bin 167 kap sıcak yemek
20:35 - Şüphe üzerine arandı. 5 yıl 8 ay hapis cezası ortaya çıktı
19:51 - FOTOĞRAF SANATÇISI OYUNCU BARIŞ KERİM CESUR TEKİRDAĞ’A GELİYOR
23:03 - Keşanspor’u hakemler yaktı.
17:27 - Hekim ve Sağlık Sistemi
17:23 - Gündoğdu: Trakya çiftçisi yeteri kadar desteklenmiyor
Son yıllarda bozuk orman arazilerinin vatandaşlara kiralanması nedeniyle bölgede ceviz ve badem dikim alanları 80 bin dekara ulaştı.
Diğer ürünlere göre daha fazla gelir getiren ceviz ve badem gelecekte Edirne’nin tarımda en çok gelir getiren ürünleri arasında yer alacak.
Keşan Sert Kabuklular Üreticileri Birliği Başkanı Safak Uslu, Keşan’da 3 bin dekar badem 5 bin dekar arasında da ceviz ekimi olduğunu belirtti.
Ceviz ve bademe de ürün desteği olması gerektiğini aktaran Uslu,bu sayede ithalatın azaltılacağını kaydetti.
Uslu, sözlerine şöyle devam etti:”Hasadımız bitti. Şu anda kuruttuk Depomuzda hazır bekliyor..Fiyat olarak cevizde 25-30 lira,Bademde 15-17 lira arasında beklentimiz var.
Tesisi Trakya kalkınma Ajansı’nın verdiği destekle yaptık. Bölgede üreticilere her türlü desteği veriyoruz.Birliğin amacı kar gütmek değildir.
Hava şartları bu sene iyi gitti. Kaliteli ürün yetiştirdik.8 bin dekar ekili alanımız var.3 bin dekar badem,5 bin dekar da ceviz ağacımız var.
Cevizde 70 ton, badem de 100 tonu aştık.”
Bölgede ceviz ve bademin yaygınlaşması nedeniyle ürericinin daha çok gelir getirdiğine işaret eden Uslu,”Ceviz çeltikten daha fazla gelir getiriyor. Bir dekara 20 tane ceviz ağası dikiliyor. 15 yıl sonunda 400 kilo ürün alınıyor. Şu anki fiyatla 25 liradan satsak 10 bin lira gelir elde ediliyor. Bu en kötü şartlarda söylediğim.Bakıma göre daha da artıyor.
Özel ağaçlandırma sahalarında 15 yıl sonra Edirne adını cevizle duyuracaktır.En çok kazanç sağlayan ürün ceviz olacak.Bu ömürlük bir yatırım.Ceviz ağacı 150 yıl yaşıyor.Biz sahaları 49 yıllığına aldık. Yani 0 zaman bir ağaçtan 100-150 kilo ürün alacağız.”
Orman Ağaçlandırma Mühendisi Kamil Elitez’de Edirne’nin cevizin başkenti olacağını ifade ederek:”Yavaş yavaş bu hedefe ilerliyoruz. Vermiş olduğumuz sahalarda yetiştirilen ürünlerle Edirne cevizin başkenti olacak”şeklinde konuştu.