SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

Dünya’nın en lezzetli kefal balığı Enez’de….

Dünya’nın en lezzetli kefal balığı Enez’de….
Bu haber 25 Temmuz 2019 - 20:15 'de eklendi ve 1.103 kez görüntülendi.

 

-S.S. Enez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı  Yaşar Pınarcı.

“Dünyanın en lezzetli kefal balıkları Bücürmene dalyan gölünde yetişiyor”

Pınarcı, dünyanın en lezzetli kefal balıklarının  ilçedeki  Bücürmene Dalyan Gölü’nde tutulduğunu bildirdi.

Pınarcı, gölde tutulan kefal balıklarının lezzetinin Temmuz,  Ağustos, Eylül ve Ekim  aylarında doruğa çıktığını söyledi.

2 bin dönümlük bir alanı kaplayan gölün kendine has bir özelliği olduğunu anlatan Pınarcı, gölde tutulan kefal balıklarının ”Üzmene kefali”  ve “Sarıkulak kefal”adı altında satışa sunulduğunu, ancak lezzetine göre fiyatının çok ucuz olduğunu söyledi.

Dünyanın en kaliteli ve lezzetli kefal balıklarının Enez’in Bücürmene Dalyan Gölü’nde yetiştiğini belirten Pınarcı, göle denizden giren balıkların burada çok çabuk büyüdüğünü bildirdi.

Gölün tabanında bulunan madensel tuzların ve mikroorganizmaların etkisiyle balıkların lezzetinin arttığını iddia eden  Pınarcı, şunları kaydetti: ”Buradaki balıkların lezzeti dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Ancak balığımızın reklamını yapamıyoruz. Lezzetini sadece yiyenler biliyor. Gölde, yılda 15 tona yakın balık tutuluyor. Yaz aylarında gölün ağzını kapatıyoruz. Daha sonra büyüyen balıkları tutuyoruz. Kefal balığını şu anda kooperatifimizde kilogramı 10 liraya satıyoruz.Balıkların bir özelliği de kulaklarında sarı noktalar var.” Sarıkulak kefal”diye de biliniyor.”

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA