reklam

DOÇEK faaliyetle dolu bir hafta geçirdi

11 Aralık 2017 - 21:34 'de eklendi ve 279 kez görüntülendi.
resim
reklam

Dernek olarak faaliyetlerini yurt içi ve yurt dışında sürdüren Keşan DOÇEK (Doğa Çevre ve Kültür Derneği) üyeleri hafta sonunda bir dizi faaliyete imza attı.

Cuma akşamı kalabalık bir izleyici topluluğu eşliğinde vizyona yeni girmiş olan “Aile Arasında” adlı filmi izleyenler sinema salonundan memnun ayrıldılar.

Cumartesi günü DOÇEK Bisikletçileri “Hoppala Paşam- Malkara Keşan” adını verdikleri bir bisiklet turu düzenlediler.  Bisikletçiler dönüş yolunda yoğun lodos rüzgarıyla karşılaşsalar da sorunsuz bir şekilde turlarını tamamladılar.

Pazar günü ise “Dişbudak-Karlıköy” arasında daha önceden “Karakız” adı verilen güzergahta bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Aynı günde dernek üyelerinden oluşan bir başka grup da Yunanistan’ın Drama Köyüne bir kültürel gezi düzenlediler. Drama Köprüsüni de gezen katılımcılar geç saate yurda döndüler.

Pazar sabahı havanın gökgürültülü ve yağışlı olmasına aldırmadan planlanmış bir etkinlik için Cumnhuriyet Meydanında toplanan DOÇEK üyelerinden bir grup doğa yürüyüşüne giderken bir diğer grup da Yunanistan’a doğru yola çıktı.

Yürüyüşçü ekip sabah çaylarını Dişbudak kahvesinde içerek kesilen yağmurun ardından yürüyüşlerine başladılar. Gece ve sabah yağan yağmurun etkisiyle zemin yer yer çamurlu olsa da yürüyüşün neşeli bir şekilde devam ettiği ve ekiptekilerin buna “Şifalı Çamur” dediği de gözlendi.

Öğle yemeği için yağışlarla birlikte akmaya başlayan dere kenarında mola veren ekip yürüyüşlerini pırıl pırıl bir güneş eşliğinde Karlıköy’de tamamladılar.

Derneğin gerek yürüyüş, gerekse bisiklet faaliyetlerine uzun süreden bu yana katılan Adnan BİRCAN “DOÇEK faaliyetleri olumsuz hava koşullarına rağmen yaz-kış demeden planlı bir şekilde devam etmekte ve ben de bu faaliyetlere elimden geldiğince katılmaya çalışıyorum; hem sportif kondisyon hem de sağlık yönünden büyük faydasını görüyorum ve herkese tavsiye ederim” dedi.

Keşan DOÇEK Yönetim Kurulu Üyesi Gürel SERİN, “Hafta içi faaliyetlerinin yanında hafta sonu da bisiklet, doğa yürüyüşü ve kültür gezisi gibi faaliyetler düzenlediklerini, 8 aylık dönemler halinde bunların tümünün önceden planlandığını ve aksamadan devam ettiğini” söyleyerek, “faaliyetlere katılan ya da gönül desteği veren tüm arkadaşlara teşekkür ettiğini, bu etkinliklere katılmak isteyen herkese dernek kapılarının açık olduğunu” belirtti.

reklam
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.