Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
20:56 - Edirne U-18 ligi’nde Keşanspor rakibi Aşçıoğlu’nu 9-0 mağlup etti
22:09 - Keşanspor’da 4 yeni transfer
18:54 - Keşanspor’da komanda eğitimi…!
17:51 - BAL Ligi 9. Grup takımlarından Keşanspor’un ikinci yarıda hedefi ligde kalmak
21:37 - Keşan Önder Can Spor Kulübü Kuruldu
18:16 - Keşansporlu Futbolcular Can Çetinkaya ve Güner Yıldız Anısına Pilav ve Ayran Dağıtıldı
17:05 - TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE MESLEK YÜKSEKOKULLARI AKREDİTASYON SÜRECİNİ BAŞARI İLE TAMAMLADI
KEMAL DEĞİRMENDERELİDEĞİRMENDERELİ ile necdetuybasCHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli 6 aylık meclis çalışmalarını anlattı.
CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında Değirmendereli CHP’nin iktidar yolunda hızla ilerlediğini söyledi.
Değirmendereli’nin açıklaması şöyle:
6 aylık basın toplantımızda yine bir aradayız. Artık iktidar yolundaki çalışmalarımız Türkiye’mizdeki gelişmeler ve önümüzde yerel seçim süreci sebebiyle hız kazanmıştır. Bunun için de geçtiğimiz 6 ay ve hatta iki sene boyunca yaptıklarımı paylaşayım ve eksiklerimizi tespit edip, ivedilikle telafi edelim ve sizlerin de benim bu çalışma sürecime bilfiil katkılarınızı istiyorum. 6 aylık değerlendirme toplantısıyla başlayacağımız bu hızlı ve yoğun çalışma takviminde ilçelerimizde köylerimizde kahvelerimizde hep birlikte iç içe bir çalışma planlamaktayım sizlerin de bu süreçte desteklerini bekliyor olacağım.
Öncelikle biz milletvekillerinin Meclise ne sebeple seçildiğini ne gibi çalışmalar yürütmekle görevli olduğunun bir kez daha altını çizerek sözlerime başlamak istiyorum. Biz milletvekillerini seçmeniz itibariyle bizlerin katkısının olması gereken alanlar bellidir.
Öncelikle yasama yani kanun yapma sürecinde aktif görevlerimiz vardır.
Bilgimiz katkılarımız çerçevesinde de Komisyonlara seçilir tüm vatandaşlarımızın haklarını savunacak yasaların oluşturulmasında önemli rol oynarız.
Bir başka görevimiz seçildiğimiz illerin kalkınması sıkıntılarının çözümü için çabalarımızı kapsar.
Bir diğeri de Genel Merkezin bizlere verdiği görevlerdir.
Bunlarla el ele yürüyecek çalışmalar ise örgütlerimizle yürütülür. Ben her seferinde buradaki önemli bir konuyu tekrar tekrar belirtmek istiyorum. Milletvekilleri örgütü şekillendirme, yönlendirme görevini kendilerine vazife görmemeli örgütün özgür iradesini kendi tekeline almamalıdır. Bu nedenle de ben örgüt içi dengelerde müdahil olmaktan imtina ediyorum. Yani örgütlerimiz seçilmişler değil halka hizmet vatandaşın yanın olmak üzere çalışmalar sergilemelidirler. Buna hassasiyetle yaklaşmakla beraber yine parti içi kurallarımıza uygun olarak da bu gibi durumlar veya örgütün yanlış olabilecek eğilimlerine de imkan vermeyeceğimi önemle hatırlatırım.
Şimdi bu açıklamalarım doğrultusunda yasama süreci faaliyetlerimi sizlerle paylaşmamda yarar görüyorum.
Sanayi Komisyonu faaliyetleri düşündüğümden daha da vakit alan bu çalışmalar Türkiye Genelinde oldukça önemli başlıkları ele aldığımız bu vesileyle de Edirne’mize katkıda bulunabileceğimiz konularda bize bir öncelik veren bir konu oldu. Göreve geldiğim günden bu yana komisyondan hatta genel kuruldan geçen yasa tasarıları yasalarla ilgili çalışmalarımızı konuşmak istiyorum;
Elektrik Piyasası Kanunu halkın zararına elektrik dağıtıcılarının faydasına olan konularda, TRT payının kaldırılması, saatlerin gereksiz yere değiştirilmesinde 80 önerge ile karşı durmuşuz.
Hepimize dokunan bu kanunla ilgili olarak Birincisi tarımsal sulama konusu. Komisyon çalışmalarından da yakinen takip ettiğim bu konuda geçtiğimiz toplantıda önümüzdeki bahar aylarında alan çalışmalarına başlayacağım, ümit ediyorum ki eşzamanlı olarak Meclisten de 1mwlık lisanssız üretim kararı çıkacak ve çiftçilerimizin derdine derman olacak demiştim. Bunu benim önergemle sağladık ve şimdi bölgemizdeki üreticiler kendi elektriklerini üretme imkanına kavuştular. Bu konuda teknik ve bağlantı görüşüne ilişkin nedenlerden dolayı zamanında arzu ettiğimiz ilerlemeyi sağlayamadık. Şimdi bunun takipçisi olacağım.
Petrol kanunu 58 önerge verdik. Dağı taşı satan iktidar, ulusal şirketimiz TPAO’nun elindeki ruhsatları yabancı şirketlere düşük, altmış yıl önceki devlet hakkı oranlarıyla pazarlamaktadır. Burada devlet gelirlerinin arttırılması ve milli parklarda petrol aranmasına ilişkin değişiklikler yine sayemizde gerçekleşmiştir.
Patent yasa tasarısı en aktif dahil olup, değişikliğe sebep olduğumuz yasa olmuştur. Tohum ve hayvan ırklarının patentlenmesi ile ilgili önemli bir mücadele verdim ve burada da üreticilerimizi korumayı başarabildik. Çalışma dönemimizde bölgemizin çiftçisinin sorunlarını her düzeyde ortaya koyduğumuzun en önemli örneklerindendir.
Tüketici kanununda ise halkımızın bankaların ve tekelleşmiş büyük şirketlerin karşısındaki haklarının savunucusu olduk. Banka kredilerinde geri ödemelerin %1-2’e çekilmesi konusu. Ama en önemlisi
Mis meyve sabunları konusunda mütevazilik de etmeden paylaşacağım; “hallederizlere” bırakmadan soru önergeleriyle geçiştirmeden yerinde komisyonda hatta örnekleriyle EDESOB ve ETSO’dan bizzat aldığım önemli bilgileri de sunarak komisyonda değişikliği yaptırdım.
Sanayi Komisyonu çalışmalarının bir parçası olarak da Brüksel’de de AB Parlamentosundaki çalışmalara tek CHP milletvekili olarak katıldım. Burada AB ve Güney Avrupa ülkeleri ile Türkiye’nin enerji ilişkilerini değerlendirdik.
Yasama faaliyetlerine Edirnemize özel konuları katmaya çalışmakla beraber yine Trakya ve Edirne de de geçen 6 ayda faaliyetler yürüttüm.
İlimize Bölgemize ilişkin faaliyetler
Valiyle gelişmeler- Edirne’nin vakıf gelirlerinin arttırılması yönündeki uyarımıza Sayın Vali hassasiyet gösterip ilgili makamlarla paylaşmış önümüzdeki yıllarda Edirne’deki vakıf eserlerinin restorasyonu için bütçenin arttırılmasına yönelik çalışmalar olmasına sebep olduk
Edirne sanayi esnafının yurtdışından gelen araçlara servis verebilme imkanları üzerinde Gümrük Bakanlığı yetkilileriyle konuyu olgunlaştırdık
Mis sabunu
Meralar
27 Mart 2012deki tüm muhtarlarımıza yazdığım mektupta meralara sahip çıkmamız gerektiği hususunu paylaşmış uyarılarda bulunmuştum. Muhtarlımızın çoğundan da olumlu geribildirimler aldık. Ancak görüyoruz ki Torba Kanunla da bu konunun ne kadar planlı yürütüldüğü ve daha da çok ilgi gerektirdiği ortaya çıkmıştır. Şimdi Meralar tam da dediğimiz gibi imara açılıp büyük şirketlere Pazar alanı olarak sunulacaktır. Bu konuyu köylerimizde tekrar tekrar dile getirip konuya duyarlılığı hep birlikte ayakta tutmalıyız. Hedef şirketler grubunun başkanı ile Tarım Bakanının sosyal medyada yayınlanan konuşmaları oldukça iç karartıcıdır.
Hayvancılıkla ilgili olarak soru önergeleri ve Bakanlık yetkilileri nezdindeki şahsi girişimlerimizle çok önemli yol kat ettiğimiz küçükbaş üretiminin arttırılması ve organize hayvancılık projeleri başlatacağız.
Ve en önemlisi geçtiğimiz altı aylık toplantıda söz verdiğim gibi Çobanlık kanun teklifini Meclise sundum. Çok ilgi gördüğünü söyleyebilirim. Sonuna kadar takipçisi olacağım bir konu bu.
Keşan Saros Yaylaköyü Balıkçı Barınağının yarattığı çevre sorunlarını da takip etmeye devam ediyorum.
Uzunköprü Belediye Başkanı ile katıldığımız Çorluda Ergene Kirliliğine dikkat çeken sivil toplum örgütlerinin düzenlediği mitingde ergne konusunu takip ettiğimizi paylaştık
İlgili Soru Önergeleri:
Çakmak Barajı cevabı
Hayvancılık
Keşan Destek Kıtaları Yol
Ve bir de Parti Görevlerimiz demiştik.
Daha önce de belirtmiştim. İş Dünyası ile Dayanışma Birimi Faaliyetleri kapsamında belirli büyük illerdeki toplantılara katıldım ve nihayetinde Trakya Toplantısını Çorluda düzenleme görevini üstlendim.
Trakya’mızın sorunlarına neden olan unsurlar üzerinde bilgilenme, inisiyatif alma ve toplanmaya olanak veren bu toplantıya Çorlu ve Çerkezköy OSB’den yaklaşık 700 işadamının katıldığı bir organizasyona imza attık. Genel Başkanımız ekonomi ve Türkiye ile ilgili önemli bilgileri ve partimizin vizyonu gelecekte işadamlarımızla ilişkilerinin nasıl şekillendireceği konusunda önemli hususları paylaştı. Bu toplantının Trakya’mız iş dünyasında önemli farkındalık yarattığını görüyoruz.
Partimiz Grubunca AB Uyum Komisyonunun Parlamentolar Arası İşbirliği ve Diyalog konulu AB Projesinin Lahey’deki 5 günlük çalışma toplantılarına katıldım. Burada Hollandalı yatırımcıların peynir üreticiliği ve seracılık konularında Edirne’ye ilgilerini pekiştirmeye gayret ettim.
Artvin Denetmenlik görevim sebebiyle 4 gün Artvin’in merkez ve ilçelerinde örgüt çalışmalarını diğer Denetmen PM üyesi Faruk Demirle değerlendirdik. Burada belirtmek istediğim bu çalışmalar keyfi değil Partimizin bizlere verdiği önemli denetim çalışmalarıdır. Örgütlerimizin güçlenmesi için esas teşkil etmektedir. Özellikle de denetmenlerin uzak bölgelerden görevlendirmeleri ciddi bir sinerji oluşturmaktadır.
Bir de arkadaşlar önemli bir görev daha verildi. Sizler de görüyorsunuz ülkemiz önemli bir süreçten geçiyor. Gezi olaylarıyla başlayan bu süreç artık halkın tüm dinamik kesimlerinin katılımını tetikliyor. İktidarın gün be gün arttırdığı halka karşı şiddet baskı ve kontrol altında tutma mekanizmaları halkın ta kendisi tarafından sorgulanıyor. Halkımız hakkını arıyor. Bu doğrultuda önümüzdeki seçimlere ilişkin fevkalade önemli hususlar dile getiriliyor; tedbirler, ortak hareket, bilgilendirme, aydınlanma, farkındalık, evrilme gibi kavramların her birini hep birlikte tartışıyoruz. Partimiz de bu konuda sosyal medya olsun, sivil toplum grupları olsun önemli adımlar atıyor. Bunlar yerelden genele dikkatle atılan adımlardır. Bu süreçte yani önümüzdeki seçimlerle ilgili olarak da Partimizin beni görevlendirdiği konular bulunmaktadır. Yaşayıp katılıp geliştirip göreceğiz. Tek düşmanımız zaman her yere yetişmek için belki çok daha fazla koşturacağız ama hepsine değer.
Yerelde parti içi gelişmeler gelecek olursak
Yeni bir seçim sürecine giriyoruz. Ahbap çavuş ilişkisi yerine sistematik güçlü bir seçim sitemi izliyor. Eskiler yeniliklere hep direnir. Bir süreçtir ancak zamanla yeni sistem daha güçlü ortaya çıkar ve işler. Temel olarak örgütün ve kamuoyunun tercihleri ortaya koyulacaktır. Yani sinyali örgüt ve kamuoyu verecek o dinamiklerle hak eden yerini alacaktır.