Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
23:45 - Enez Ziraat Odası Başkanı Oskan:”Bu buğday fiyatıyla üretici para kazanamaz.”
01:39 - “Yahya Çavuşu Anma ve Doğa Sporları Şenliği”
01:27 - Deprem Sonrası Acil Servislerde Vertigo Şikâyeti Artış Gösterdi
23:22 - Düğün salonunda havaya ateş edenin damat olduğu anlaşıldı…
23:15 - Motosiklet hırsızı kaçmaya çalışırken yakalandı…
22:45 - İsteGelsin Müşteri Memnuniyetinde Büyük Ödülü İki Yıl Üst Üste Kazandı
22:33 - Keşanlı sporcular 7 madalya ile döndüler…
22:24 - “Edirne’de Bağcılık ve Agro Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi” Konulu Panel
Eğitim Danışmanı Barış Balcı, tatilin bir mola ve dinlenme olduğunu unutmayıp, çocukları ara tatilde fazla ödev ve sorumluluklarla bunaltmamak gerektiğini söyledi. Tatilin şalter kapatıp tamamen eğitimden uzaklaşmak anlamına da gelmediğini kaydeden Balcı, öğleden öncelerin 1-2 saat tekrar ve çalışma, öğleden sonraların ise eğlenceli aktivitelerle geçirilmesini önerdi.
Eğitim danışmanı Barış Balcı, ara tatilinin değerlendirilmesiyle ilgili veli öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Tatilde çocuğa esneklik tanıyarak, eğlenmesi ve dinlenmesine fırsat verilmesi gerektiğini belirten Balcı, sınıf öğretmenlerinin ve rehber öğretmenlerin önerileri doğrultusunda tatilin hem eğlenerek hem öğrenek geçirilebileceğini söyledi.
Çocuğu Derslerle ve Ödevlerle Bunaltmayın
Adı tatil olsa bile bazen çocuklara gereğinden fazla ödev ve sorumluluk yüklediğini kaydeden Barış Balcı, “Tatili bir dinlenme-mola gibi düşünmek gerekiyor. Özellikle büyük şehirlerde çocuklar yoğun bir tempodan daha yoğun bir tempoya sokulabiliyor. Çocuk dinlenmeden, tatilin asıl işlevi yerine getirilmeden 2. Döneme geçiliyor. Çamaşır makinası çalışmadığı zaman çalışması için tekrar tekrar düğmesine basıp ‘çalış çalış’ demezsiniz. Çünkü bu bir işe yaramaz. Maalesef bazen çocuklara bunları yapıyoruz. Uzun süre öğretmen görmek, ders çalışmak, test görmek, kalem tutmak çok sağlıklı olmayabilir” dedi.
Arada bir gözün görüş alanını değiştirmesi ve beynin farklı aktivitelerle ilgilenmesinin daha sağlıklı olacağını ifade eden Balcı, “Ara tatilde; sinemaya gitmek, sevdiği akrabalarını görmek, arkadaşlarıyla eğlenmek, doğada zaman geçirmek, farklı bir şehirdeki akrabalarını ziyarete gitmek, müzikle, sanatsal aktivitelerle ya da sporla ilgilenmek çocuklara iyi gelecektir. Keyifli aktiviteler yapmaya da ihtiyaç var. Daha enerji dolu, daha toparlanmış ve moralli şekilde okula dönmelerini sağlamak gerekir” diye konuştu.
Sabah Çalış, Öğleden Sonra Eğlen
Öğleden önce insan zihninin daha aktif olduğunu ve öğrenmenin daha iyi gerçekleştiğini vurgulayan Barış Balcı öğrencilere, tatil sürecinde; öğleden önce 1-2 saat çalışmalarını, öğleden sonralarını ise eğlenceli aktivitelerle geçirmelerini önerdi. Çalışma kapsamında ders tekrarları, zayıf ve eksik dersleri tamamlama, kitap okuma ve gelecek dönemin derslerine ön hazırlık olabileceğini kaydeden Balcı, ilk haftanın özgür bırakılıp ikinci hafta çalışılmanın da tercih edilebileceğini dile getirdi.
Tatilini Bilgisayar ve TV Başında Bitirme
Bilgisayar ve TV başında uzun saatler zaman geçirmenin alışkanlık yapacağını ve okul sürecini olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulunan Balcı, “Çocuk sabahtan akşama kadar bilgisayar başında olursa ona karşı bağı artar. Alışkanlık nasıl başlarsa öyle gider. Çocuğun böyle bir sürece bağlanması, daha sonra onu bırakıp derslere dönmesi, yatış kalkışa hazırlanması zor olacaktır. Hatta onu eğitim hayatından soğutabilir. Bu nedenle örneğin günlük 3 saat bilgisayar oynamasına izin verdiyseniz; bu ikiye üçe bölünebilir. Tek seferde değil de 1’er saatlik 3 seans daha sağlıklı olur. Anne baba çalışıyorsa ve çocuk evde tek kalacaksa, bilgisayar ve TV başında çok zaman geçirmemeleri için okulun veya halk eğitimin çeşitli kurslarına, sanat-müzik-spor faaliyetlerine göndermelerini öneririm” şeklinde konuştu.