SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

Çeribaşı Çileği’nin tadı bir başka

Çeribaşı Çileği’nin tadı bir başka
Bu haber 21 Mayıs 2016 - 22:20 'de eklendi ve 218 kez görüntülendi.

Enez’in Çeribaşı köyü  üreticileri geleneksel tarım ürünleri dışında alternatif tarım ürünlerine yöneldi.

Çeribaşı köyünde kiraz,elma,çeviz,erik,şeftali yanında son yıllarda çilek de üretim materyalleri arasında yer aldı.

Üretici Tezcan Meriç ve babası Mehmet Meriç tarafından oluşturulan çilek tarlasında nisan ayı sonundan kasım ayına kadar çilek üretimi yapılıyor.

Meriç, daha önce ayçiçeği ve buğday ektikleri tarlalara artık meyve fidanı dikerek daha çok kazandıklarını belirtti.

Bir kilo buğdayın 60 kuruş olduğuna işaret eden  Mehmet Meriç,çileğin kilosunun ise 5 lira olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:” Buğday ve ayçiçeği tarlalarına kiraz ve çilek ektik. Köyümüzde yaklaşık  bin dönüm meyvelik bulunuyor ve bu yıldan yıla artıyor. Bölgede Ayrı bir klima iklimi var ve bu da kiraz ve çilekte bölgeye has bir tat veriyor.”

Köyde meyveciliğin gelişmesi ile gençlerin  Çorlu tarafındaki fabrikalara işçi olarak gitmediklerini ve köyde meyvecilikten para kazandıklarını ifade eden  Tezcan  Meriç,çileğin pazarlama sorununun bulunmadığını ve yazlıkçılar tarafından da ilgi gördüğünü söyledi.

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA