SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

Cepte tüketici şikâyetleri bitmek bilmiyor.

Cepte tüketici şikâyetleri bitmek bilmiyor.
Bu haber 08 Ocak 2019 - 16:41 'de eklendi ve 222 kez görüntülendi.

Ahmet AK
0 533 3423055
ahmet.ak.315080@facebook.com
Tuğba’lar, yaşlı annelerinin kullandığı cep telefonunun kontörlü hattını, faturalı hatta geçirmek için GSM operatörüne gider. Giderler gitmesine de en başında söyleyelim; onların başına gelen haksızlık bizim de başımıza geldi, bunu hep yapıyorlar. Diğer operatörler de çok farklı değil. Sorunu, standart yanıtlarla geçiştirip haksız uygulamalarını sürdürüyorlar. Üstelik bunların “en iyisi” hakkında bile şikâyetler bitmek bilmiyor. Geçen hafta yaşadığımız olay, bardağı taşırdı: “Bu ülkede her an her şey olabilir, herkes her haksızlığı yaşayabilir, kimse de bir şey diyemez” fikri Gülse Birsel’in dizileri kadar “matrak” hale gelmiyor, gelemiyor bir türlü! Vatandaş, memleketinde “aldatılmış” hissinden kurtulamıyor ne yapsa da! …
Çok yazık.
*
Yaşlı annemizin kontörlü hattını faturalıya çevirdik ve ayda 26 lira ödeyeceğimize ilişkin sözleşme yaptık. Buna rağmen son iki faturamızda “Dijital servis ücreti” adı altında ek olarak bir ücret daha ödemek zorunda bırakıldık. Faturada SEKRETER diye bir şey yazıyor, ek ücretlendirme buradan geliyormuş. Bu servis tamamen irademiz dışındadır, kapatılmasını istedik. “Sinyal sesinden sonra, kendi tarifeniz üzerinden mesajınızı bırakabilirsiniz! ” demekte oldukları halde, “sekreter” adı altında haksız ücretlendirme yapmakta olduklarını, talebimizle ilgili çözüm istediğimizi bildirdik. Bu haksız uygulama için, şikâyet servislerine ve İnternet sitesi üzerinden “haklı müşteri” hattına ulaştığımız halde, sorunu henüz çözmediler, geçiştirdiler.
Telefonu kapalı olan bir kişiyi aradığımızda, faturamıza haksız ücret yansıması olmasın istiyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesini ve tarafımıza bilgi verilmesini istiyoruz ancak ilgili firma gereğini yapmıyor.
“SEKRETER” diye bir servis aboneliğimiz yok, Tuğba’nın annelerinin de “Goller Cepte” paketi diye bir aboneliği yok. Bilgimiz olmadan abonelik açıyorlar. Aylık 30 lira olan fatura, 53 lira olarak gelmiş onlara da.
Şöyle yapıyorlarmış; “üyeliğiniz başladı”, “iptal için 2200’a mesaj gönderin”.
Yaşlı anneler mesajı görmediği için iki ay toplamda 53 lira faturasına yansımış.
İptal etmek için annelerin mesaj yazması gerekiyormuş. Annemiz yanımızda değil ve Keşan’da yaşıyor. Tuğba’nın annesi de Avşa Adası’nda yaşıyor. Mesaj yazmayı bilmediği için anneler iptal edemiyor. Fatura, kardeşimin adına kayıtlı, müşteri hizmetlerini arıyoruz, iptal ettiremiyoruz.
Tuğba da soruyor, biz de soruyoruz: Müşteri hizmetleri n’için var, bizim çözemediğimiz sorunları çözmeleri için, bize destek olmaları için, sorunlarımızı çözmek için, öyle değil mi? ! Yetkililerden mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz. Mesaj yazmaksızın iptal edilmesini ve onayımız olmayan abonelikler için haksız kazanç sağlanan iki aylık faturadaki ücretin geri ödenmesini istiyoruz. Annelerin ne işi olur “sekreterle” “gol paketiyle”.
“Allah aşkına ya!” diyor vatandaş, aynı sorunu önceki telekomünikasyon şirketinde yaşayıp, aboneliği öteki şirkete geçirsek de durum değişmiyor. Öteki şirketin farklı olduğunu sanıp, pek de fark olmadığını görmüş oluyoruz. İmzalı veya sesli onay olmadan abone yapılmasını uygun bulmuyoruz.
“Türk” adını kullanan bu gibi firmalara, böyle dolaylı işler hiç yakışıyor mu sizce de? !
Önceden, “üye olmak ister misiniz” diye mesaj gelirdi, şimdi ise üye yapılıp “iptal etmek isterseniz 2200’a mesaj atın” diye mesaj geliyor ve bunlar yaşlı, emekli, engelli insanlara da gidiyor, farkında olmadan hiç kullanmadığı “gol paketi, sekreterlik vb.” üyelik bedeli ödüyorlar.
Tuğba’nın dediği gibi “Yani giden para, anlamadığı için yaşlı insanlarımızdan çıkıyor. Lütfen bunun önüne geçip uygulamalarınızı değiştirin.”
Ey telekomünikasyon şirketleri, sözümüz size! …
__________ / __________

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA