Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
14:09 - ZAFER PARTİSİ KEŞAN İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASIDIR
11:56 - Sünnet nasıl yapılmalıdır ?
11:47 - SAADET PARTİSİ EDİRNE TEŞKİLATINDAN AKALIN’A ZİYARET
11:46 - Keşan Trafiğine Çözüm Geliyor: Çevre Yolu Projesi İçin İlk Adım Atıldı
11:42 - Sevgi Mutfağı’ndan 514 bin 167 kap sıcak yemek
20:35 - Şüphe üzerine arandı. 5 yıl 8 ay hapis cezası ortaya çıktı
19:51 - FOTOĞRAF SANATÇISI OYUNCU BARIŞ KERİM CESUR TEKİRDAĞ’A GELİYOR
23:03 - Keşanspor’u hakemler yaktı.
17:27 - Hekim ve Sağlık Sistemi
17:23 - Gündoğdu: Trakya çiftçisi yeteri kadar desteklenmiyor
Keşan FM’de “13 Şubat Dünya Radyo Günü” özel yayınında, radyoların hayatımızdaki yeri konuşulacak.
UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı), 2011 yılında gerçekleştirdiği Genel Konferansı’nda, 13 Şubat’ı “Dünya Radyo Günü” olarak ilan etti. 13 Şubat tarihi aynı zamanda, 1946 yılında kurulan Birleşmiş Milletler Radyosu’nun da kuruluş günü.
2012 yılından bu yana kutlanan gün dolayısıyla yapılan açıklamalarda; radyonun insanları ve toplumu birbirine bağlama yeteneğine vurgu yapılıyor.
Açıklamalarda; radyonun, televizyon ile kıyaslandığında insanları özgür bırakan ve hayal gücünü geliştiren yönüne dikkat çekiliyor.
Dünyadaki tüm evlerin %75’inde, en az 1 adet radyo bulunuyor!
Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’ne göre, dünyadaki tüm evlerin %75’i en az 1 adet radyoya sahip.
Yine yapılan araştırmalara göre; haber öğrenmek, anlık haberleri takip etmek ve bir iletişim aracı olarak radyo kullanan insan sayısının da, teknolojinin gelişmesiyle birlikte azalmadığı, popülaritesini kaybetmediği ifade ediliyor. Türkiye’de ilk radyo yayını çalışmalarının, TRT İstanbul Radyosu adıyla bilinen İstanbul Radyosu adı altında 1921’de başladığı biliniyor. Denemeler ve iyileştirmelerin ardından ilk deneme radyo yayını 19 Mart 1923 tarihinde Öğretmen Okulu’nun bodrum katında “Telsiz telefon tecrübeleri” adı altında davetlilere ve basına açık bir şekilde yapıldı.
Bir bodrum katında başlayan ilk radyo yayını ile halkın radyo yayınlarını tanıması, birbirleriyle iletişim kurması ve haberleri güncel olarak öğrenmesi hedeflendi. İlk yayınlar akşam saatleri yapıldı ve sadece 5 saat ile sınırlanmıştı.
Günümüzde ise sadece Türkiye’de ulusal, bölgesel ve yerel lisansla yayınlarını sürdüren binlerce radyo kanalı bulunmaktadır.
Keşan FM’den yapılan açıklamada, bugün saat 14.00’te başlayacak; Cavit Deniz, Buket Birsen Çayır ve Nuray Buruk’un birlikte sunacakları canlı yayında “13 Şubat Dünya Radyo Günü”nün kutlanacağı, Keşan FM’in kurulduğu ilk günlerde yayın yapan programcılarla gerçekleştirilen röportajların yayınlanacağı ve ulusal kanallarda yayınlarını sürdüren radyo programcıları ile canlı telefon bağlantıları gerçekleştirileceği belirtildi.