Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
12:35 - İpsala’da kar yağışı hayatı etkiliyor.
22:42 - Önder Can Spor Kulübü Karatecileri göz doldurdu
17:29 - Belediye ekipleri, topyekun sahada
17:25 - GÜRBÜZ: “BU ÜCRET HALKIMIZI DAHA DA YOKSULLAŞTIRIR”
20:56 - Edirne U-18 ligi’nde Keşanspor rakibi Aşçıoğlu’nu 9-0 mağlup etti
22:09 - Keşanspor’da 4 yeni transfer
18:54 - Keşanspor’da komanda eğitimi…!
17:51 - BAL Ligi 9. Grup takımlarından Keşanspor’un ikinci yarıda hedefi ligde kalmak
Akdeniz’de batan şişme bottan 99 kişi kurtarıldı, ancak çok sayıda insanın boğulduğu düşünülüyor
“Kurtaramadığımız o kadınların çocukları vardı. Şimdi Aquarius’un güvertesinde bu çok küçük çocukları tedavi etmeye çalışıyoruz.”
29 Ocak 2018 – Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) ve SOS MEDITERRANEE ekipleri 27 Ocak gecesi Akdeniz’de batmakta olan bir şişme bottan 99 kişiyi kurtardı ve arama kurtarma gemisi Aquarius’un güvertesine güvenle çıkardı.
Denizde kaybolan erkek, kadın ve çocukların tam sayısı bilinmiyor, fakat bu insanların boğulduğu düşünülüyor. İki kadının öldüğü ise doğrulandı.
Kabus gibi bir gece yaşadıklarını söyleyen MSF hemşiresi Aoife Ni Mhurchu, “Korkunç bir durumdu, art arda çok sayıda acil vaka geliyordu. Birbiri ardına getirilen insanlar bilincini kaybetmiş haldeydi, nefes almıyorlardı” dedi.
Aquarius sabat saat 9:30 sularında olay yerine vardığında onlarca insan denize düşmüş, şişme bot çoktan batmaya başlamıştı. Aquarius’un yüzen tüm araçları ve sallar denize indirildi ve kurtarma ekibi insanları denizden toplamaya başladı.
Aquarius gemisindeki MSF sağlık ekibi altı küçük çocuk ve bir kadını hayata döndürdü. Ancak ellerinden geleni yapmalarına rağmen sağlık ekipleri boğulmuş iki kadını canlandıramadılar.
Hemşire Ni Mhurchu, “Son derece acı bir olay. Kurtaramadığımız o kadınların çocukları vardı. Şimdi Aquarius’un güvertesinde bu çok küçük yaştaki çocukları tedavi etmeye çalışıyoruz” dedi.
Bütün acil vakalar, refakatçileriyle birlikte Aquarius gemisinden alınarak, İtalya Donanması’na ait helikopterle Tunus’un Safakes kentine götürüldüler. Tıbbi tahliyesi gerçekleştirilen bu 16 kişilik grup içinde, hayata döndürülen altı çocuk ve akciğerinde su bulunan birkaç kadın vardı.
MSF sağlık ekibi bunların yanı sıra çok sayıda ağır benzin yanığı vakasını ile hafif ve orta dereceli hipotermi geçiren (vücut ısısı düşen) 10’dan fazla kişiyi tedavi etti. Faciadan kurtulanların pek çoğu, şişme botun içine sızan benzini teneffüs etmiş olduklarından dolayı zihinleri bulanmış haldeydi.